איש עסקים בעיר זרה, או תייר מזדמן עם אצבע על השעון. GuideU, מדריך תיור דיגיטלי צעיר, מצטרף לאושיות הג'אנר Lonely Planet Guides ו- City 2Go ומציע כיצד למלא נוכחות בליסטת אתרים עיקריים, ב- 9 ערי ביקור חובה בעולם. GuideU משולה לאוטובוס תיירים עם גג פתוח ומסלול קבוע. כמוהו, אפשר לרדת ממנה באתר כזה או אחר, לעלות שוב ולהמשיך לאתר הבא. את הטקסטים מתובלי ההומור של נהג האוטובוס מחליף ב- GuideU תקציר כתוב ותמציתי, עם אופציית קריינות מפתיעה לטובה ונוחה מאוד. את המצלמות המתקתקות של התיירים הסיניים חוסך צבר צילומים נבחר. אפליקציה מוקפדת ומעוצבת שתפורה למידות מוגדרות מראש. במחיר בו מוצע GuideU (האפליקציה בחינם, תוכן כל עיר ב- 0.99 $) קשה להתחרות, ואם יש לכם יום יומיים להרוג בעיר זרה בהחלט תמצאו בה ידידה (או ידיד) לשעת מצוא. ועוד דבר אחד.. את GuideU פיתחו בישראל, בהוד השרון. אצלי זו כבר נקודת זכות.
===========================================
את האפליקציה ניתן להוריד חינם באפסטור, והיא מתאימה ל- iPhone/iPod וגם ל- iPad. לתחילת שימוש יש לבצע רכישה פנימית של אחת או יותר מבין תשע ערים בעולם , כלולות באינוונטאר הנוכחי של החברה. וושינגטון די.סי., ניו-יורק (מנהטן), סאן פרנציסקו, לוס-אנג'לס, לאס-ווגאס בארה"ב, רומא, לונדון ופריס באירופה, והונג-קונג בסין. 99 סנט לכל עיר. בהשוואה, מדריך עיר בודדת אצל מתחרה וותיקה עולה 5.99 דולר.
רכישת מדריכי הערים פשוטה. הקלקה על צלמית, מתוך המסך הראשי של האפליקציה, תשלום באמצעות חשבון האפסטור האישי והורדה אוטומטית אל תוך ספריית הערים. כאן גם אחת מחוזקות GuideU בכך שהיא אפליקציית Off-Line, כלומר בה היישום והתכנים שוכנים בזכרון המכשיר ואינם מחייבים תקשורת. בכלל זה המפות, עליהן נרחיב אחר כך!
לצורך הסקירה בחרתי בניו-יורק, או יותר נכון מנהטן. עיר שאני מצוי היטב ב"בפנוכותיה" ויקל עלי להעריך את מה ש- GuideU יודעת לספר לנו עליה. משום מה הורדת תוכן העיר שערכה כמה דקות טובות ב- iPhone 4, נמשכה כשעה ב- iPhone 4S. לא שזה חשוב, אבל אני מציין זאת לטובת בעלי ה- S. לא להבהל ובכלל. ייתכן שנבע הדבר מעומס זמני בשרתי החברה.
ממשק האפליקציה, מאורגן במה שהייתי מגדיר כ"לוגיקת ברזל". כפתורים גדולים מציעים מידע מגוון על העיר ואתריה, החל בסקירה כללית (Overview), המשך במידע לפי נושאים (Info), מסלולי תיור מומלצים (Tours), אתרים עיקריים (Places), מפת מנהטן עם אפשרות הגדלה/הקטנה ברזולוציית הרחוב, אלבום צילומים מייצג וגם מנוע חיפוש ואפשרות לחלוק את החוויה האישית עם חברים באמצעות מייל או פייסבוק.
חפירה לעומק המידע הנושאי ,יורדת לפרטים. אתרי בילוי, אתרי קניות, תרבות וכיו"ב.
קשה להקיף באפליקציה מסוג זה את מאה האתרים העיקריים במנהטן, ובלתי אפשרי לציין את מאות הג'וינטים, ידועים יותר או פחות, שעושים את התפוח הגדול למה שהוא. משום כך אין לי טענות לעורך התוכן של GuideU, מלבד אולי התייחסות מנומסת להחלטה התמוהה שלא לכלול ברשימת נבחריו את פסל החרות, אליס איילנד, בניין האו"מ, ציינה טאון, ליטל איטלי והמסעדה הווייטנאמית בה אני וזוגתי נוהגים לרדת על מנה גדושה של שרימפ אגרולס (בארץ מנה דומה מורכבת מ- 2 יח' בלבד..). אבל לא לכלול את אפל סטור שבשדרה החמישית זה פשע ממש באפליקציה לסביבת iOS.. הלו GuideU שמעתם ?!
מכל מקום, רוב נקודות העניין הצפויות דופקות נוכחות יפה. כך למשל ששת מסלולי הטיול המומלצים; ניו-יורק למתחילים-מרכז העיר, האיזור הפינאנסי-סיטי, האיזור הירוק-Upper West Side, איזור המוזיאונים-Upper East Side, טרייבקה והרלם. לחיצה על כפתור Tours לוקחת אותנו למסלולים אלו.
ירידה לרמת המסלול הבודד מגלה מדריך תמציתי, אך מקיף, עם כמה פנינים לא צפויות. למשל האפשרות להאזין לטקסט בהקראה (Play Tour). אני יכול לדמיין לפחות מספר מצבים בהם אעדיף האזנה וצפייה בסביבה על קריאת טקסט מהמסך הקטן. שאפו ל- GuideU. לא תמצאו את זה במדריכים היקרים והמטביעים בפרטים..
אהבתי את האפשרות להתקשר, מתוך התוכנה, לאתר המוצג ו/או לבקר באתר הבית שלו. חזק. אבל עוד יותר אהבתי את האפשרות לעבור מדף האתר למפה מובנה באפליקציה (ללא שימוש אופנתי ב- Maps), מפה שיורדת ביחד עם התוכן העירוני לזכרון המכשיר ואינה מחייבת תקשורת (נדידה..) יקרה. עוד נקודת זכות ראוייה לציון. המפה עצמה ברזולוציית הרחוב הבודד ומאפשרת הגדל/הקטנה בתנועות מולטי-טאץ מוכרות.
נקודות הציון הירוקות מסמנות את נקודות העניין הנזכרות באפליקצייה. לחיצה על נקודה מציגה את שם נקודת העניין ומוציאה לדף האישי של אותה נקודת עניין. פועל יפה להפליא.
המעוניינים לטעום ממראות המקום, ימצאו עניין ב"אלבום" הצילומים שמוצע תחת כפתור Pictures במסך הראשי. אולי בגרסה עתידית יוחלף בקישור ל- Google Street View בעלויות נדידה (Roaming) יקרות. בינתיים אפשר למצוא לזה שימוש להתמצאות בשטח.
התחשק לכם לשתף משפחה וחברים, אין קל מזה. לחיצה על כפתור שיתוף (Share) במסך הראשי פותחת תפריט קישור לאפליקציית הדוא"ל המובנה (לשילוח טקסטים וצילומים), או ישירות לפייסבוק (מצריך לבצע קישור ראשוני בנוהל המוכר).
לבסוף ניתנת למשתמש גם פונקציית חיפוש בבסיס הנתונים של התוכן העירוני שנרכש. ניסיתי כמה חיפושים ולסכם בקצרה, הפונקציה מוצאת נקודות עניין מתוך המוצעות תחת Places, ללא קישור למפה. חיפשתי, למשל, שם רחוב המופיע במפה ומנוע החיפוש לא הקפיץ אותי לשם. עוד רעיון לגרסה הבאה, מצריך אמנם מפה מסוג אחר..
סיכום:
GuideU מקבלת אצלי 9 ברמת האפליקציה ו- 7/8 ברמת התוכן. באפליקציה יש הקפדה על פרטים קטנים, נוחות שימוש וכמה טוויסטים לא צפויים שנותנים לתוכנה הישראלית ייחוד אפילו בסביבה בה המתחרות שייכות לענקי התחום. התוכן משאיר מקום לעוד (נקודות עניין), הקניית תכונות משופרות למנוע החיפוש והרחבת מניין הערים. בייג'ינג, שאנגחאי, מוסקווה, מומבאי הן רק כמה רעיונות מתוך סל המקומות שלי.. אני מניח שזה עוד יבוא.
לתייר המזדמן, GuideU תעשה את זה. אם יש לך יומיים ואפילו שלושה לכסות בהן את התפוח, GuideU תסייע בידך ואת מה שחסר כבר תשלים תוך כדי ריצה. את המחיר שלה היא שווהבהחלט. התוכנה בשפה האנגלית.
===================================
מאת: סער אביגור © א.ס.י.פ/ערוץ 3 - 2011
===================================