יום שלישי, 11 באוגוסט 2009
Mio Spirit - עכשיו ההשקה הרשמית באומן 17
תוכנת הניווט החדשה של Mio, ה- Spirit, הושקה רשמית במסיבה עליזה במועדון האומן 17 בתל-אביב, בנוכחות נציגי Mio גב' Rebecca Tsai, דירקטורית בכירה ומנכ"ל מיו סין, גב'- JoJo Chang, מנהלת שיווק מזה"ת וישראל ובהשתתפות אורחים רבים של חברת רונלייט, מפיצת מותג Mio בישראל.
Spirit, ה"רוח החדשה" של Mio, מייצגת תפישת עולם חדשה בתחום תוכנות הניווט, תחת הסיסמא "להגיע בקלות ולהקליק פחות". תוכנת Spirit מסכמת מחקר יישומי של חב' Ideo, ממכוני עיצוב המוצר המוערכים ביותר באירופה. (פרטים נוספים כאן).
"Mio Spirit משנה את עולם הניווט", אמר גיא דה-פיצ'וטו, מנכ"ל רונלייט, "ומוכיחה שיש מקום לחידושים גם כשניווט אישי כבר נהיה מוצר צריכה לכל בית".
לצד Spirit, אבישי פריז, מנהל מותג Mio ברונלייט, הציג NetBook חדש של חברת Mio, דגם N890 (מסך 8.9 אינץ, משקל 890 גר') ודגם N1210 (מסך 12.1 אינץ, משקל 1.2 ק"ג), עם GPS מובנה, תקשורת סלולר 3G, אופציה לדיסק SSD , מערכת הפעלה MS Windows וחיישן תנועה, תומך בשינוי תצוגה אופקית/אנכית וביישומים עתידיים ל- Windows 7. ה- NetBook החדש צפוי להגיע לשווקים עוד השנה (לקראת סופה ותקופת החגים).
מכשירי ניווט ייעודיים (PND) חדשים, עם תוכנת Mio Spirit, כבר הגיעו לחנויות ומכירתם תתחיל בימים הקרובים עם שני דגמים ראשונים. Mio S505 ו- Mio S555 בעלי מסך שטוח 4.7 אינץ', מעבד 400MHz של Samsung, זיכרון Flash של 2GB בתוספת חריץ הרחבה microSD, מקלט GPS מסוג SiRF Star III עם SiRFIstantFIX וקיט הרכבה מלא. S505 מוצע במחיר (מומלץ לצרכן) 1,299.00 ש"ח (כולל מע"מ). S555 עם תוספת דיבורית BT מובנה מוצע במחיר 1,399.00 ש"ח (כולל מע"מ).
-----------------------------------
Rebecca Tsai (ימין), JoJo Chang (שמאל) והמארחת, רעייתו של רונן חזן, מבעלי רונלייט.
גיא דה-פיצ'וטו, מנכ"ל רונלייט
אבישי פריז, מנהל מותג Mio מציג את Spirit
גיא לוי, עורך אתר GSM-Israel מציג את חיישן התנועה ב- Netbook החדש של Mio
אלון לבקוביץ, כתב PocketPCFreak וידידה
הברמניות המדהימות של האומן 17
אנחנו, המצטופפים ברחבת הריקודים
מאת: Saar Avigour
========================================================
יום שלישי, 4 באוגוסט 2009
iGO MyWay ל- iPhone: אירופה וצפ' אמריקה כבר ב- AppStore. ישראל בינתיים בחוץ !
אחרי גלגולים רבים במבוכי AppStore של Apple, לשמחת חוג משתמשים נאמן, Nav'NGO העלתה אמש גרסת iPhone לתוכנת הניווט האישי שלה, iGO MyWay.
שמחה זו למה, משום שבעל iPhone שכבר רגיל ל- iGO, מכיר את הממשק משימוש יומיומי, ומעדיף לכנס את כל יישומי המובייל שלו למסגרת אחת, מזומנת לו כעת האפשרות לקבל על האייפון שלו את תוכנת הניווט שהוא "חי אתה". מה אתנו בארץ? ובכן לא ממש עליז, שכן כגודל הציפייה כך גודל האכזבה כשגילינו ש- Nav'NGO לא העלתה ל- AppStore גם גרסה ישראלית לתוכנה. עם ממשק עברי ומפת ישראל. חבל מאוד.
--------------------
כצפוי, לפחות ממידע שכבר דלף בעבר, iGO Myway ל- iPhone מבוססת על ארכיטקטורת iGO Amigo. צפוי וגם מתבקש, שכן Amigo, המדגישה ממשק ידידותי במיחד למשתמש, תואמת לגמרי ל"רוח האייפונית". מכל מקום ולדעת כותב שורות אלה, iGO MyWay ל- iPhone "קלה" יותר ממתחרותיה הכבדות שהקדימו לעלות לחנות התוכנות של אפל, Navigon ו- Sygic Drive. כאן גם החוזקה העיקרית של iGO ל- iPhone לכל מי שכבר מכיר את Amigo. עקומת לימוד תלולה, כמעט אפס זמן ל"החלפת דיסק בראש". ייתרון חד משמעי ש- iGO ל- iPhone חולקת כרגע רק עם Sygic Drive במילים פשוטות. נגעת, נסעת.
iGO MyWay ל- iPhone מוצעת (כרגע) ב- 3 גרסאות:
- אירופה המערבית (מחיר: 89.99 דולר ב- AppStore)
- אירופה, מע' ומז' (מחיר: 119.99 דולר ב- AppStore)
- צפ' אמריקה (מחיר: 79.99 דולר ב- AppStore)
המחירים מיישרים קו עם מחירי המתחרות שכבר נמצאות שם כחודשיים, אולם iGO MyWay ל- iPhone מציעה, כלול במחיר הבסיסי, עדכוני מפות רבעוניים, Over the Air לגמרי בחינם, ועד ל- דצמבר 2010. ב- Apple אין חכמות. הרווח כולו שלנו ויש לקוות שהמודל יהגר גם לסביבות נוספות.
המפות מציעות שכבת תלת-מימד מלאה, כולל תוואי שטח, עוד אחת מחוזקותיה של iGO. וגם, תכונה החסרה בגרסת Amigo הישראלית (ל- PND), סימולציה אוטומטית, תלת-ממדית, של צמתים מורכבים עם הצגה ברורה (והנחיית שילוט) של בחירת נתיב.
למי שעדיין לא סגור על הרעיון, התוכנה עובדת במודל On-Board מלא, כלומר גם יישום הניווט וגם המפות מותקנים על ה- iPhone והשימוש השוטף אינו כרוך בצריכת דאטה סלולרית בתשלום. עם זאת, יכולות הסלולר של ה- iPhone ישנן ברקע. יש להניח שלא יארך הזמן והמרחב האייפוני יניב יישומוני קצה שינצלו את זה. למשל תוספת דיווח עומסי דרך, יישומים "חברתיים" ועוד כיד הדמיון הטובה של עשרות אלפי המפתחים לסביבת iPhone.
iGO MyWay ל- iPhone תואמת למערכת הפעלה iPhone 3.0 (וצפונה) ועברה בדיקות תאימות (ואישורים) לשימוש ב- iPhone 3G ו- 3GS.
אינני יכול שלא לחזור ולתהות איך Nav'NGO החמיצה (לפחות לבינתיים..) את ההזדמנות להסתחבק ראשונה עם הקהל הישראלי. גרסה עברית של התוכנה, כשהשוק המקומי כבר מונה מעל ל- 50,000 משתמשי iPhone ומתכונן להחדרה אגרסיבית של כ- 300,000 אייפונים ב- 3 חברות הסלולר הגדולות, לא רק מתבקשת, אלא שהעדרה אפילו רועם.
בבירורים שערכתי מול מפיצת iGO בישראל, ג'יפיאס ויותר, קבלתי הסברים שאינני ממש מבין ושלדעתי ניתן ורצוי היה לפתור לאלתר ובאופן קריאטיבי. סתם, למשל, בצירוף מפת ישראל (הפעם ממילא קניינית ושייכת ל- NNG) לגרסת אירופה המערבית, אפילו במחיר העלאה קלה של תג העלות. האירופים ממילא לא ממש סופרים אותנו, ואנחנו.. רובנו משתמשים בתוכנת ניווט בארץ, ותוספת מפות אירופה לא הייתה פוגעת אנושות במודל ההכנסות הקיים של החברה... אולי אפילו להיפך שכן דומה שלמרות התקופה הקשה, הישראלים כולם בטיולי קיץ, או בדרך לשם...
מאת: סער אביגור
צילום מסך: Nav'NGO
סרטון: blog.sancho.hu
====Saar Avigour===== Aug.4.2009======
יום ראשון, 2 באוגוסט 2009
סקירה: Sygic Drive. ניווט On-Board ל- Symbian S60, ולכל הייתר גם..
את הייתרון הזה של Sygic Drive, תוכנת ניווט אישי מסוג On-Board של חברת Sygic, המופצת בישראל ע"י Logic Group, עדיין אין לאף מתחרה. כרטיס אחד, מחיר אחד, תאימות לרוב רובן של הפלטפורמות (ומערכות ההפעלה) הקיימות !! (פרטים נוספים בידיעה מורחבת שפרסמנו באתר זה).
Sygic Drive מעוררת את עניין המשתמשים הפוטנציאליים גם בזכות דמיון לא מעורער של ממשק המשתמש לזה של TomTom גם את עניין המעורבים בפיתוח תוכנות ניווט באשר הם. למה ?, כי Sygic Drive, אולי, תוכנת הניווט האישי היחידה בעולם שמפתחיה בנו סביב ליבת קוד אחת, ומשתמשת בממשק זהה על כל הפלטפורמות בהן היא מוצעת. תעלול שאפתני לגמרי, בהחלט לא קל לביצוע ולמרבה ההפתעה יש לומר, Sygic Drive די הצליחה בו. הרבה בזכות גאון התוכנה הסלובקי העומד מאחוריה Michal Stencl. הבן-אדם הזה כבר פיתח מערכת הפעלה גראפית ב- 2001 והופיע עמה ב- CeBIT בעודו בן עשרים ומשהו...
בחרתי לסקר את התוכנה דווקא על E71 של Nokia, ועל מערכת הפעלה Symbian בגרסת ממשק S60. הזדמנות טובה לענות, ביחד אתכם, לשאלות האם יש מקום לתוכנות ניווט אישי On-Board (תוכנה ומפה מותקנות במכשיר, ללא צורך לגשת לשרת מרוחק) ב- SmatPhones, ו- האם ניתן להתאים ממשק משתמש זהה לפלטפורמות שונות. והרי לכם "ספוילר". על-פי "בשורת" Drive, שתי התשובות חיוביות.
Sygic Drive מוצעת ללקוח הסופי במחיר (מומלץ לצרכן) תחרותי מאוד, 499.00 ש"ח (כולל מע"מ), על microSD, אותו אחד תואם גם למכשירים מבוססי Windows Mobile, עם "לוק" שהוא הכי קרוב ל- TomTom ("למה להמציא מחדש את הגלגל", הסביר לי המפתח בראיון אישי, לפני שנה, עבור רשת מחו"ל..) ועם שוק מקומי רעב לאלטרנטיבות, להלן - Sygic Drive לשיפוטכם.
====================
האמת, אפילו אני... (בצניעות.., בצניעות...), אילמלא הייתה Sygic Drive נפתחת לי ב"מסך זיהות משלה", ולחילופין הייתה ניגשת ישר למסך המפה, הייתי טועה לרגע וחושב שאני רואה Tomtom בעברית. אפילו השיטה עם המסך האפור בעת שה- GPS המובנה של ה- E71 מחפש לויינים.
עם קבלת פיקס ראשון (4 דקות בתוך חדר העבודה שלי, בבית, גם הודות ל- A-GPS פעיל ב- E71), מפת המיקום הנוכחי מגלה שאני עדיין גר באותו מקום. ב- Off Topic מצחיק, תשמעו קטע. אחד הטוקבקיסטים, ביומון דיגיטלי ידוע, מתלונן על ה"פלצנות" (במקור) של כל סוקרי הניווט בישראל.."כולם בודקים אותן (סוקרים את תוכנות הניווט, ס.א.) ברמת-השרון".. הבנתם את זה... אהבתי. טוב. נמשיך הלאה..
מאחר וה- E71 נטול מסך מגע (הזדמנות להלל, לקלס ולשבח את מסך ה- Translefctive האמיתי של Nokia), התפריטים שלו נענים ללחיצה על שני כפתורי התפריט העיקריים, ימני ושמאלי. במבט ראשון, ועבור מי שהגיע לכאן מ- Windows Mobile Pro דורש הסתגלות קצרה, לא כך עבור מי שכבר רגיל ב- Windows Mobile SP/Standard. היות ותוכנה הזו מותקנת אצלי גם ב- BJ II (כשהוא עובד..), לא התבלבלתי. לחיצה אינסטינקטיבית על כפתור ימין והגרסה "הפשוטה" של Sygic Drive ערוכה ומוכנה לפקודה. אמרתי "פשוטה" היות וממסך זה ניתן לנווט, אולם Drive עצמה אינה תוכנה "פשוטה" דווקא, ולחובבי ההגדרות, היא לא מחסירה כמעט אף אופציה.
ל"מתחילים", כדי להגיע מנקודה א' לנקודה ב' (בכל תוכנת ניווט) דרושים Fix ראשון והגדרת יעד. מסך הניווט הראשי של Sygic Drive מציע לנו את מגוון האפשרויות המוכר:
הכנסת כתובת ב- E71 היא עניין של מה בכך בזכות המקלדת. התמיכה העברית של התוכנה מגיבה (ובכן התרגום מעט שונה ממה שאנחנו רגילים אליו, וגם ההוראות הקוליות.. מעט מוזר. על זה בהמשך) ואנחנו בדרך למסלל.
מקלדת התוכנה, כוונתי למערכת סינון חכמה, קיימת ומתפקדת היטב. די בהקלדת שתי אותיות (בד"כ) לקבלת רשימת יעדים מסוננת ע"פי סמיכות.
מהירות המיסלול אינה משתווה ל"סמן הימני" הנוכחי שלנו, המנועים ה"רקטים" של Igo 2006P ושל Mireo, מהירה משל Destinator 7 (לפחות בגרסה שנסקרה באתר זה) ודומה לזו של IGo 8-3D. למי שזה מעניין, בעת שהאלגוריתם מחשב, המסך "סופר" את אלפי המסלולים האפשריים עד להתייצבות על זה הנכון. יאללה בסדר... בכל מקרה מדובר בשניות, אבל לפרקים דומה שהשניות הללו מתארכות קצת יותר מהמצופה. לטענת מנהל המוצר אצל המפיצה בישראל, הדבר נגזר גם מהנתונים הטכניים של החמרה. התוצאה היא קבלת תמונת המסלול שביקשנו, על מסך אחד.
כאן אפשר לבחור בהצגת פרטי המקטעים של המסלול הנבחר (במקרה שלנו זו רק "דרך המלך", אבל אילו היינו במקומות אחרים אז גם כבישי אגרה, מעבורת, דרך לא סלולה וכיו"ב) ונתוני ההגעה (מרחק/זמן),
או לבחור בפקודה סיים, המעבירה אותנו ישירות למסך הניווט, בפרספקטיבה (הקרויה כאן בטעות "תלת-מימד"), או במבט-על (הקרוי כאן, גם, "דו-מימד").
עדיין במצב נייוט "פשוט", במקום כתובת ניתן להגדיר יעד לפי הסטוריה,
לפי מועדפים אישיים, לכתובת הבית (שני האחרונים בהתאם להגדרות המשתמש) ולאחד מבסיסי הנתונים המפורטים שמצאתי לנקודות עניין בתוכנת On-Board. שוב במאמר מוסגר, למה ספקי תוכנות ניווט בישראל, כולם מדברים על מאות אלפי נקודות עניין, מחליטים בשבילנו מה חשוב ומה לא. ובכן Logic "שחקו אותה" יפה ונראה שהכלילו את מלוא הרשימה שממילא רכשו מחב' מפה. יפה מאוד Logic. את נקודות העניין, באמת רבות, ניתן לקטלג לפי שמות, לפי קרבה ולפי קבוצות. ולשמחה, קיימת גם פונקציית חיפוש גלובאלי. באמת מתחרה הולמת לבסיסי הנתונים בתוכנות ניווט סלולריות (Off Board). אהבתי.
לטובת הגרעין הקשיח של המנווטים, Sygic Drive מאפשרת לנווט גם לפי נקודות ציון (אורך/רוחב) גאוגרפיות. כאן נתקלתי לראשונה בבעייתיות שבהעברת ממשק אחיד בין פלטפורמות שונות. את הנתונים (מעלות ודקות) מכניסים באמצעות המקלדת הפיזית אמנם, אבל לקח לי כמה שניות טובות להבין שגם בעזרת הסרגל התחתון והגו'יסטיק. לא היסטרי.
את כל זה אפשר לסמלץ, בכל עת בה יהי רצון, באמצעות הסימולטור המובנה שלו, כמו גדול, גם בקרה למהירות תצוגה.
לאלו המנווטים בארצה של הוד מלכותה (UK), לא מצאתי אפשרות לנווט על-פי מיקוד. פחות רלוונטי ברוב חלקי העולם, אבל בדקנו ולדעתי אפשרות זו צריכה להנתן. "הגרסה העברית", ניווט איזורי למרכז העיר, באה ככל הנראה במקום.
פעם שנקבע מסלול מנקודה לנקודה, Sygic Drive יודעת לתת את כל אפשרויות הניהול המקובלות. להוסיף/לגרוע נקודה. לתכנן מסלול רב יעדים, להציג נקודות עניין לאורך המסלול, להגדיר מרחקים להתרעות וכמובן, לבטל מסלולים או לשמר אותם בזיכרון.
Sygic Drive מפלרטטת עם המשתמש היותר מנוסה לא פחות מעם המשתמש ה"פשוט". התוכנה מציעה את רשימת ההגדרות המקובלת, שהתרגלנו לצפות לה. לגמרי לא הכרחי להכנס לזה למי שרק רוצה להגיע מנקודה לנקודה, אבל ברמת "רשימת מלאי". הכל במקום וברמת פירוט טובה מאוד. אין מה להכנס לזה. הכל היכן שמצפים למצוא אותו.
משום שמדובר בפלטפורמה נטולת מסך מגע, ה"שיטוט" החופשי על המפה, וסימון אתרים עליה, נראה בתחילה מוזר משהו למי שרגיל למסכי מגע. די בדומה למקובל בתוכנות ניווט סלולריות, כלומר הזזת המפה עם הג'ויסטיק (4 כיוונים) ובחירת מקום ("דקירה") באמצעות הלחיץ המרכזי. מכל מקום זו טכניקה שקל להשתלט עליה ולאחר מכן, כבר לא מהווה נושא לדיון. בכל זאת, יש ל"סדר" טיפה את הראש ולהתרגל לכך שלאותו ג'ויסטיק ולאותם לחיצי תפריט עיקריים (ימין/שמאל) יש תפקידים משתנים בהתאם למצב התוכנה בזמן נתון. כאן ניכר הייתרון המובהק שיש לפלטפורמות עם מסך מגע, על אלו שמבוססות על ממשק תפריטים. זה בא לידי ביטוי גם באופן בו משתמשים ב- Sygic Drive על סמארטפון, ובעיקר משום התעקשות המפתח לשמור על אותו ממשק. לזכותה של Sygic יש לומר שההתאמות "יותר עובדות מפחות" ושבסה"כ, מי שבחר בסמארטפון ללא מסך מגע, כבר מורגל ממילא בוויתורים שהוא צריך לעשות לטובת פשטות התפעול והגודל..
Sygic מוסיפה ל- Drive גם כמה יישומונים שימושיים, ברוח השעה. דפדוף בתפריט הראשי מוביל אותנו לצלמית (Icon) "תוספות".
תחתיו ניתן למצוא, שעון עולמי:
מחשבון בסיסי:
מחשבון המרת יחידות:
ובסיס נתונים, שאהבתי מאוד, עם נתונים בסיסיים על מדינות העולם. ממילא חובה למרבים בנסיעות, אז הנה יש:
סיכום:
ל- Drive של Sygic יש בהחלט מקום בנוף המתחדש של הניווט האישי בישראל. תהיה לה לבטח קבוצת מעריצי בית, ולו אלו מבעלי הסמארטפונים שאינם מעוניינים, מסיבותיהם, בפתרונות Off-Board סלולריים. צפוי שמשם Drive תגלוש גם לפלטפורמות שכיחות יותר, בעיקר כתוכנת מדף ל- PocketPC, ל- PC (כן זו לא טעות, ל- Drive גרסה ייעודית ל- Win PC) ואם וכאשר יעלה רצון מלפני הנוגעים לדבר, גם למכשירים מבוססי Linux (כן.. כן.. יש גם גרסה לזה, אותו ממשק בדיוק, כמובן). כבר ראיתי מערכות ייעודיות לרכב, תחום שנשלט עד לא מזמן ע"י תוכנה אחת, אחרת, עם Sygic Drive. הפתרון עובד, יפה (בעיני המתבונן..) והמחיר גם הוא ידידותי מאוד.. קרוב לוודאי שנראה את דרייב גם על מגוון מכשירי PND.
את מבחן הגירת הממשק בין הפלטפורמות, Sygic Drive עוברת יפה. ראיתי ב- Drive כמה פתרונות יצירתיים עם הרבה מחשבה מאחור. בכל אופן, Sygic Drive מגישה כאן הישג די בלעדי (כרגע) בשוק. שקיפות פלטפורמות. מן הסתם גם זה יסייע לה בחדירה קלה, לפחות לליבם של אלה שמחזיקים ברשותם גם מכשיר סימביאני וגם מכשיר WM כלשהו, ולא בא להם להתרגל לשתי תוכנות..
בצד החובה, התרגום לעברית. בעיקר של הוראות הדרך. לא יודע מה להחליט. האם זה נובע מרצון להיות מקורי, או שמא מדובר במשהו טיפה יותר עמוק. אינני מתכוון דווקא למידת הנימוס הייתרה בה התוכנה מבזבזת לי שניות יקרות ע"י שימוש מיותר במילה "בבקשה", אלא לאפשרות, לכאורה, ש- Sygic Drive (ו/או המתרגם..) טיפה מתבלבלים בין משמעות ההוראה "צא" להוראה "פנה". בעולם תוכנות הניווט לכל מושג כזה יש משמעות חד-ערכית, מבוססת על מפתחי זויות ומקטעי דרך. טוב שכך וטוב שבמשך הזמן נוצרה מעין שפת ניווט בינלאומית מוסכמת. בעוד שהוראת "צא ימינה" פירושה בד"כ לצאת מדרך לנתיב, הוראת "פנה ימינה" מתכוונת במקור לפניה בזווית חדה, או מדרך אחת לדרך אחרת. לא ממש הבנתי את פשר ההוראה "המשך ימינה"... לא בטוח שזה יצרום למשתמשים "רגילים", אבל בכל זאת Logic, שווה לבדוק למה התכוונתם פה, ופה, ושם... בכלל הייתי מציע להצמד למקובלות בכל הקשור להוראות פניה. אם נחזור לשימוש במילה "בבקשה", הריהו מיותר לגמרי. הוראות הן הוראות. מינימום מילים ומקסימום כוונה. האמור לעיל מתייחס גם לכמה תרגומים של כותרות. לא נורא, ובכל זאת.
המפה החדשה (מפה Q1-09 (אף שזו הערכה, וזה לא מצויין במפורש במסך "אודות") חסכה ממני כמה טעויות אופייניות לגרסת המפה הקודמת. זה כבר טוב.
Sygic Drive משתייכת לדור התוכנות החדשות שיודעות להכריז על מספר דרך בפניה, תכונה שמבחינת המרבים בנסיעות חשיבותה רבה למשל מתלת-מימד. אם תרצו, זה הדבר הקרוב ביותר, הזמין ביותר והזול ביותר לפיתוח הבא במקום הדבר האמיתי - TTS (ר"ת ל- Text to Speech ופירושו, הקראת שם מלא של רחוב בפניה, מה שאומר אפס מקום לטעות). הבעייה היא שבמסלול בו תוכנה מתחרה, מצויידת באותה תכונה, הכריזה על 3 שינויי דרך, Drive הכריזה רק פעם אחת. מדובר באותו מסלול בדיוק, בו החלפתי שלוש דרכים ראשיות שאמורות היו לקבל הכרזה. בכל זאת, המנגנון שם וסביר להניח שהנושא יבדק ויטופל במדת הצורך.
עד שיצטרפו אליה עוד מתחרות על הסלולר, Sygic Drive יכולה לפתוח כאן פער יפה ולתפוש את מקומה. את מבחן השרידות (מכירה של מעל ל- 1,000 עותקים והחזקת הראש מעל למים למשך שנה ויותר), Logic כבר עברה ובגדול.
מאז השקתה בארץ ונכון גם היום, Sygic Drive היא תוכנת הניווט האישי, מסוג On-Board, השולטת ללא מתחרים כלשהם בסביבת Symbian S60.
מאת: סער אביגור
צילום: איריס אביגור ל א.ס.י.פ/ערוץ 3
======Copyright A.S.I P/Channel 3=======August 2, 2009=======
הירשם ל-
רשומות (Atom)