יום רביעי, 25 במרץ 2009

PushMail - זו לא עוד מילה גסה

שירות 4Hosted ל- MyMobileZone
PushMail (שירות דואר בדחיפה) מאפשר סנכרון מידע דו כיווני בין הטלפון החכם לבין שרת הExchange. דואר
אלקטרוני, לוח שנה, אנשי קשר, משימות ופתקים מתוכנת ה-Outlook מסונכרנים למכשיר הטלפון הנייד בזמן אמת, ומבטיחים זמינות וחיבור למשרד מכל מקום. מדובר בשירות די ותיק, ומסתבר שמי שלא עובד עם דואר בדחיפה לא מבין למה באמת צריך את זה, בעוד מי שהתחבר פעם אחת, כבר לא יכול לחזור לאחור. כתבה זו מרכזת מידע שימושי המאיר את הנושא עבור אלו שעדיין לא שם ואלו שלא יודעים לשאול..
---------------------------
מגוון המכשירים התומכים בשירות עצום, והביצועים לא בהכרח זהים.ניתן לחלק חלוקה גסה של ביצועי היכולות לפי מערכות ההפעלה:
מערכת הפעלה מבית Microsoft, מצויה במחשבי כף יש משולבי טלפון רבים. נפוצים בהם מכשירים של חברת HTC, יתרונם הבולט של מכשירים מבוססי WM הוא בתאימות מובנה לשרת ה- Exchange ולתוכנת ה- Outlook , כולן מבית Microsoft. יציבות סנכרון ותמיכה מלאה מבטיחים למשתמש קלות תפעול ופשטות בחיבור השירות. חסרון אופייני של מכשירים מבוססי WM הוא במורכבותו כטלפון ובמכשירים היותר זולים, ביצועים ירודים (איטיות מצטברת ואתחולים). קהל יעד: חובבי גאדג´טים ומשתמשים שהחשיבות של "המשרד הנייד" חשובה יותר מביצועי הטלפון.
מערכת הפעלה הנפוצה במכשירי נוקיה מתקדמים. סנכרון לשרתי Exchange מבוצע באמצעות תוכנות עזר. הנפוצה ביותר היא Mail For Exchange החינמית שמגיע בד"כ עם המכשיר. ניתן להתקין גם תוכנות חלופיות כמו Roadsync ו- Seven.
מכשירי נוקיה נהנים מיתרון בולט של ידידותיות למשתמש ואיכות טלפון טובה. מדובר במכשירים חכמים זולים, קטנים, ונוחים לשימוש. חסרון עיקרי הוא בתמיכה המוגבלת ובתאימות חלקית למוצרי Microsoft. קהל יעד: משתמשים שהחשיבות של הטלפון גדולה מהצורך ב"משרד נייד" ו/או לאלו המחפשים את הפתרונות הזולים יותר ו/או לאלו שמאסו במערכות מבוססות Microsoft.
למעשה, "ממציאי" השיטה הקרוייה "דואר בדחיפה". להבדיל ממתחריהם, BlackBerry משתמשים בטכנולוגיה קניינית (Push Mail) ולצורך חיבור נדרשים רישוי מיוחד ושרת ייעודי להתממשק לשרת הExchange. צפ' אמריקה, ארץ המוצא של הBB היא קנדה, כמעט כל איש עסקים מחזיק ברשותו מכשיר כזה. אפילו.. נשיא ארה"ב, ברק אובמה. יתרונותיו העיקריים של הג'אנר, יעילות בעבודה, הוזלת עלויות משמעותית לאנשי עסקים שנוסעים בתכיפות לחו"ל. החסרונות (למשתמש ישראלי), עלות המכשיר והשירות (כ-300 ש"ח לחודש) והתלות במספר ספקים שלכאורה אין קשר ביניהם (ספק הסלולר, שרתי חברת RIM, ושרתי הExchange). קהל היעד: אנשי עסקים, בעיקר אלו שמבלים הרבה בחו"ל.
כיום כבר כמעט לא ניתן להשיג מכשירים מבוססי מערכת הפעלה Palm OS, ומכשירי החברה נמכרים עם מערכת הפעלה Windows Mobile.
עם זאת במהלך שנת 2009 אמור להכנס המכשיר החדש של חברת Palm, דגם ה- Palm Pre. אומנם עדיין לא ניתן לרכישה אך השמועות מדברות כי מדובר על מהפכה אמיתי וכי המכשיר יחזיר לחברת את גדולתה שאבדה על כך ימים יגידו. קהל יעד: לקוחות חברת פלאפון, זו הרשת היחידה המשווקת את מכשירי חברת Palm.
על המהפכה שעשתה חברת אפל בתחום הטלפוניה האישית כבר אין הרבה להרחיב. מכשיר הiPhone כבש את העולם וממשיך בכך. החל מגרסתו השניה, ה- iPhone גם מתחבר לשרתי Exchange של Microsoft המתחרה הגדולה של אפל עצמה.
המכשיר עושה עבודה מצויינת בכל הקשור לממשק משתמש, המסך שלא גדול וברור, ומרבית הלקוחות מאוד מרוצים. חסרון עיקרי, כמו במרבית מוצרי אפל, הוא עלות רכישת המכשיר והציוד הנלווה. למשתמש ישראלי, גם חוסר תמיכה רשמית בשפה העברית. קהל היעד: חובבי גאדג´טים, מותגים ומולטימדיה.
איך בוחרים מכשיר?:
המגוון עצום, אך אם נשאל את עצמנו את השאלות הנכונות נעמוד בפני מבחר קטן של מכשירים. הנה שאלון קטן שיעזור להתמקד וצלמצם את האפשרויות:

- תן ציון לחשיבות המכשיר ככלי עבודה עסקי, 1-5?
- עד כמה איכות הטלפון חשובה לי?
- האם אני מוכן לרכוש מכשיר במחיר מלא?
- האם אני נוסע לעיתים תכופות לחו"ל והזמינום חשובה לי?
- האם הטלפון משמש עבורי כמשרד נייד?
- האם אני חובב גאדג'טים ואני מעוניין בדגמים החדישים ביותר?
- האם אני עובד רק באנגלית, ואין לי צורך במכשיר תומך עברית?

הנה כמה נתונים חשובים, שיענו על השאלות/ הצהרות:

- חברות הסלולר מסבסדות את מחירי המכשירים, אך לרוב מציעות דגמים ישנים. תהליך הבדיקות, אישורי משרד התקשורת והגיור ארוכים ומסורבלים וגורמים להשקה רשמית מאוחרת

- מכשירי נוקיה מסדרת E ו-N לרוב זולים משמעותית ממרבית הטלפונים החכמים, והזולים מבניהם מהווים פתרון מעולה למשתמשים שמבקשים טלפון שמאפשר להם מידי פעם לראות אם נכנס דואר חשוב ולהיות מסונכרנים למשרד

- מכשיר ה-BlackBerry הוא כלי עבודה למשתמשים רציניים שמוכנים לשלם תשלום חודשי גבוה תמורת "כלי עבודה" למשתמשים שעובדים מסביב לשעון

- סנכרון המידע בחו"ל גורר בקלות הוצאת של אלפי שקלים על הוצאות תקשורת. חבילת השירות של BlackBerry כוללת חבילת נתונים המספקת את מרבית המשתמשים ומוזילה את עלויות התקשורת כמעט ל-0

- בחנויות פרטיות כדוגמת הנדי, גומובייל, קומפילוט ניתן להשיג מגוון גדול מאוד של הדגמים החדישים ביותר. קניה בחנות פרטית תדרוש כמובן השקעה של רכישת מכשיר באלפי שקלים ולעיתים באחריות בעייתית

- מכשירים שיובאו לארץ באופן פרטי לעיתים אינם כוללים עברית יציבה, והחריטה לדגמים עם מקלדת היא באיכות נמוכה ביחס למכשירים שגויירו ע"י יבואן מסודר

- מרבית הטלפונים הכוללים מסך מגע סובלים מאיכות של טלפון ברמה נמוכה

- אם אין צורך בעברית ניתן לרכוש בחו"ל את הדגמים החדישים ביותר, אך יש לזכור שמימוש אחריות יהיה מסורבל עד בלתי אפשרי וארוך משמעותית

כדאי לזכור שמכשירים שמתגאים ביכולות מולטימדיה מצויינות הם בד"כ כלי למשחק ולא כלי עבודה, למרות שהיום כבר לא נמצא מכשיר שלא יודע לנגן סרטים, מוסיקה ותמונות.
מאת: גל אורבך
הכותב הוא מנכ"ל חברת 4Hosted , ספקית שירותי Hosted Exchange לעסקים קטנים ובינוניים ולמשתמשים פרטיים.
=======Copyright====4hosted =======25 March 09=========

יום חמישי, 19 במרץ 2009

iGO יהדות בתנופה - גרסה 2 ליהודי החרד בדרכים, גם בשפה האידית

HYELogooo (6k image)

הצלחת הגרסה הראשונה של iGO יהדות, יוזמה משותפת של הרבנות הראשית לישראל, NavNGO ו ח.י אלקטרוניקה, יבואן מותג QUE לישראל, לא הפתיעה את יוצריה. גרסה 2, עם תוספות רבות וחשובות ליהודי חרד הנוסע בדרכים, מוכיחה שדת וטכנולוגיה לא בהכרח רחוקים.

הגרסה החדשה כוללת את כל התנ"ך, תהילים, סידור,תפילות מיוחדות ולוח עברי בממשק גישה נוח מתוך המסך הראשי של התוכנה. למעשה מכשיר הניווט הייעודי הפך לאוגדן ידע אלקטרוני לשימוש יומיומי, יביל וזמין בכל עת. חישוב משקל הספרים הכלולים, בגרסת הנייר, אומר הכל.

yahadut2 (38k image)

עוד חידוש שהובטח בהשקת התוכנה וכבר זמין בגרסתה השניה, הוספת תמיכה מלאה בשפה האידית. בין הייתר רמז עבה לכוונות המפתחים להציע אותה גם לקהילות יהודיות בניכר, ככול הנראה עם מסדי נקודות עניין רלוונטיים בחו"ל.

את iGO יהדות בגרסה 2, כמערכת מושלמת עם מפת ישראל עדכנית, ניתן לרכוש על מכשירי QUE בלבד. המחירים המתחילים מ- 1,200.00 ש"ח (כולל מע"מ). בשלב יותר מאוחר, GPs&More מפיצת תוכנת iGO בישראל, תציע שדרוג תוכנה בלבד, המתאים לפלטפורמות נוספות.

-------------------------------------

לאחדים קוריוז, לאחרים כלי שימושי ליומיום ולכולם עוד שביל לקירוב דת וטכנולוגיה, iGO8 יהדות כבר בגרסתה השניה. הפעם לא עוד רק מערכת ניווט ייעודית ליהודי הדתי/חרד, אלא אוגדן ידע שימושי ורחב יריעה, כולל גרסאות אלקטרוניות של הספרות לה נזקק יהודי דתי, נוסע בדרכים.

למי שהחמיץ את הרעיון ובתמצית. iGO יהדות, יוזמה שיצאה מלשכות הרבנים הראשיים לישראל, מציעה מערכת ניווט יעודית עם ממשק ייחודי ומסד נקודות עניין רלוונטי לנוסע הדתי, ממנו נגרעו מרכיבים העשויים לפגוע ברגשותיו. הגרסה השניה של התוכנה, לוקחת את הרעיון הלאה ומרחיבה את המעטפת ויעוד המקור.

חדי-עיין, מכירים את ממשק QUE הייחודי, יגלו מייד תוספת תאריך עברי למסך הפתיחה. וגם תוספת צלמית חדשה, מאפשרת גישה מהירה לעיקר תוספות גרסה 2.

yahadut1 (29k image)

לחיצה על צלמית מגן דוד בסרט היישומים מקפיצה תפריט משנה, מאפשר גישה מיידית לספרי התנ"ך המלא וכן לספר תהילים, סידור ולוח שנה עברי,

yahadut3 (31k image)

השרוצה קיצורי דרך מפורטים יותר, יכול לגרור (באצבע) את המסך הראשי לימין, ויקבל מסך עם צלמיות קיצור נוספות.

yahadut2 (38k image)

בסה"כ, גרסה 2 של iGO יהדות מגישה למשתמש תכנים מלאים של:


- תנ"ך

yahadutBible (49k image)

- סידור

yahadutSidur (51k image)

- תפילות – שחרית, מנחה, ערבית

yahadutTfilotSPcl (52k image)

- תפילת הדרך וברכת המזון,

Tfilatderech (54k image)

ולוח שנה עברי,

yahadutLuach (30k image)

כולל שעת הנץ החמה ושעת שקיעה, עלות השחר, סוף שמע, תפילין, סוף שחרית, מנחה גדולה, מנחה קטנה, חצות היום, פלג מנחה, צאת הכוכבים ופרשת השבוע


הכוונות להגר לחו"ל הביאו לתוכנה תמיכה מלאה בשפה האידית. ימצא לזה קהל גם בישראל. כך נראים מסכים נבחרים מתוך iGO יהדות באידיש..

yahadutYdish1 (22k image)

yahadutYdish2 (38k image)

yahadutYdish3 (39k image)

yahadutYdish4 (46k image)

yahadutYdish5 (50k image)


זמין כבר בימים הקרובים אצל מפיצים רשמיים של מותג QUE בישראל. עם סגירת הידיעה טרם נקבע מחיר לשדרוג iGO יהדות מגרסה 1 לגרסה 2 עבור מי שכבר אוחז בגרסת המקור. מדובר בהיערכות לוגיסטית ומנסיון עבר עם iGO יש להניח שהסדר מניח את הדעת יוכרז בסמוך להשקת גרסה 2.

בעלי מפות עדכניות לחו"ל, ישמחו לשמוע על הוספת אלפי נקודות עניין רלוונטיות ב: צרפת, איטליה, גרמניה ואנגליה. ארה"ב בקרוב.



מאת: סער אביגור
צילום: איריס אביגור ל א.ס.י.פ/ערוץ 3

=======Saar Avigour======Copyright: March, 19, 2009========

יום חמישי, 5 במרץ 2009

סקירה: QUE 501 - מערכת ניווט ייעודית. כאן הגודל כן קובע !

QUE-Logo (7k image)

Que501-4 (23k image)


מזה זמן שאני מחפש מחליף נאות ל- C320 מכשיר הניווט הייעודי, האישי בהחלט, שלי. שינויים מפליגים חלו בתחום הזה בשנה האחרונה ונוצר מקום להתחדש. המחירים ירדו, המסכים גדלו, ייצרנים החליפו תוכנות ובכלל, השוק מוצף במיני פיתויים בדמות מותגים חדשים. חגיגה לקונים.

למסע החיפוש הזה יצאתי חמוש בשני "קבעונות". האחד תולדת בחירה אישית, השני פועל יוצא של הגדלה במספר משקפי הקריאה שלי.. ה"מחליף" חייב לבוא עם תוכנת ניווט iGO8 3D ומפות ישראל, אירופה וארה"ב כבר בפנים. המסך שלו חייב להיות של 5 אינץ', הגודל החדש למסכי ניווט איכותיים.

את QUE, מותג חדש יחסית בישראל, אני מכיר תחת שמו הגנרי כבר מזה זמן. יצרן ה- OEM של ה- QUE מספק לגדולים ולטובים, ומוצריו (שלא בהכרח כבר כאן) מתייחדים באיכות ובשימת לב לפרטים. שמחתי ללמוד שחברת ח.י. אלקטרוניקה בחרה להפיץ את המוצר כמותג בית, וגם שבחרה ב- iGO כתוכנת ניווט לכלל דגמי QUE.

ה- QUE 501, מכשיר ניווט ייעודי עם מסך 5 אינץ, מגיע עם גרסה מלאה ועדכנית של iGO8 3D, עם מפות ישראל, מערב אירופה וצפ' אמריקה, ועם ממשק משתמש ייחודי (ובלעדי), פיתוח משותף של ח.י. ו- P.D.A.C, בחבילה מוקפדת לרמת הפסיק, ובמחיר מומלץ לצרכן של 1,499.00 ש"ח (כולל מע"מ) בלבד.

----------------------------------

אמרנו הקפדה על פרטים קטנים. ההשקעה נראית כבר באריזה. הקופסאות השחורות על הלוגו הסגול בולטות היטב על המדף ובהחלט עושות כבוד לתכולה.

Que501-2 (32k image)

ה"חבילה" מכילה את כל אביזרי הקצה הדרושים לחווית "קנה וסע". זרוע יניקה מפרקית (עם שני צירי כיוון), עריסת נשיאה (לזרוע) עם שלוש נקודות אחיזה, מטען לרכב, כבל סנכרון/העברת נתונים (עבור קישור למחשב בבית) וגם נרתיק נשיאה (בד) נוח למדי.

Que501-3 (25k image)

אם נחזור לזרוע המפרקית (ב"טבע", זרוע כזו עולה קצת יותר מזרוע גמישה טיפוסית), חוזקתה בייצוב המכשיר ומניעת רעידות בנסיעה. שני צירי הכיוון מאפשרים כיוון מדוייק של זוית המסך מול עיני הנהג. חיבור הזרוע לעריסה סטנדרטי (ארבעה פינים) ומאפשר החלפת עריסה במוצר תואם ובהתאם לצורך.

Que501-5 (21k image)

מכלול הזרוע/עריסה יוצר מקשה יציבה וקלת משקל. בסיס היניקה עשוי סיליקון (ולא גומי זול) ונצמד לחלון (או משטחים חלקים אחרים) בכוח הריק (וואקום) עם נעילה סיבובית של מנוף. המנוף נראה במבט ראשון טיפה חלש, אולם אחרי כמה ניסויי הרכבה/הסרה רושם זה נעלם. במאמר מוסגר, זה לא מכלול הזרוע/עריסה, הכולל רמקול מובנה, שהיה ב- C320. אבל כבר אף אחד לא מספק מכלולים יקרים כאלה. גם לא ייצרן ה- 320 עצמו. יחסית למוצרים מתחרים שבדקנו, אין ל- QUE במה להתבייש גם בתחום הזה.

Que501-7 (19k image)

במרחק ממוצע בו ניצב המכשיר מעיני הנהג, במכונית משפחתית בינונית, המכשיר בולט היטב על רקע השמשה הקדמית ועצמת תאורה של "שני קליקים מתחת לרף הגבוה", תמונת המסך נראית היטב גם בתאורת יום בהירה במיוחד.

Que501-21 (27k image)

Que501-13 (39k image)


חומרה:

ה- QUE 501 נראה כאחד שנולד לנצח בתוכנית השרדות/Survivor. פני המכשיר מצופים במרקם דמוי גומי נגד החלקה. כבר ראינו (אצל אחרים) איך זה לא צריך להראות. ובכן הביצוע ב- QUE עשוי היטב. קשיח במידה, מחוספס במידה ואינו רגיש ללכלוך ולטביעות אצבע.

Que501-11 (12k image)

לכל פתחי התקשורת מכסים מגומי מוקשח. מתכנסים אל פני השטח כשסגורים. בדופן ימין, פתח אכסון כרטיס הזכרון (מסוג SD), מעליו חריר איפוס (SR) נפרד. מצאנו אותו נוח ואמין יותר מפתרונות אלטרנטיביים, משולבים בכפתור ההפעלה.

Que501-9 (17k image)

מתחת לפתח לכרטיס זכרון מוסתר היטב חרט (סטיילוס). פחות רלוונטי לתפעול שוטף, אבל כמו שכבר נאמר. הייצרן לא עשה לעצמו הנחות אפילו בקטנה הזו. טוב לביצוע SR. לא נזקקתי לזה, אבל יש. בצילום ניתן לראות גם את הרמקול הגדול יחסית שבגב המכשיר. עצמתו מתגברת בקלות על רעשי הרקע בנסיעה. הצליל נקי ואף שמדובר ברמקול "מונו", אפשר להשמיע ממנו גם מוזיקה ברמה סבירה של איכות צליל.

Que501-51 (21k image)

בדופן שמאל, פתח לחיבור כבל סנכרון/טעינה ואזניות (3.5 מ"מ)

Que501-8 (17k image)

המסך עצמו, תענוג !!, מסכי ה- 4.3 אינץ ששלטו רק אתמול נראים קטנים מול מסך ה- 5 אינץ של ה- QUE. בקו אלכסוני מדובר בהבדל של מעל לסנטימטר וזה הבדל ענק. המסך עצמו בהיר ביותר, וחי טוב בתאורת יום בהיר בתוך רכב. זהו מסך מגע רגיש, מגיב היטב ללחיצות אצבע, בטכנולוגיית LCD TFT. המסך הגדול יותר עדיין מתמודד יפה עם רזולוציה "רגילה" של 480X272 פיקסלים הגם שה- Dot Pitch "צמח" טיפה גם הוא. כשירדו המחירים של המסכים הללו, אולי נראה גם כאן רזולוציות יותר גבוהות. בינתיים מה שיש נראה טוב. עוד מילה בהקשר לגודל. אמנם ידוע שבנהיגה אסור להתעסק ב- GPS. אז מה. כאן ככל שהמסך גדול, כך יש סיכוי לאצבע לצלוף במקום הנכון תוך נסיעה.

כשהמכשיר אינו פעיל, כל הפתחים מכוסים מפני אבק וגרגרים, מוגנים ממכות קלות והמכסים עצמם מתכנסים לגמרי אל פני שטח המכשיר. נקי יעיל ויפה.

Que501-10 (14k image)

מה שלא רואים בחוץ, ומייחד את QUE 501 מ"תאומו" העני והזול יותר (QUE 500), זו סוללה פנימית של 1,900 מא"ש. לטובת המעדיפים לנווט כשהמכשיר אינו מחובר למתח (לדגם 500 סוללה צנועה יותר - 1,000 מא"ש). לא רואים גם את כמות זיכרון הפלאש, נדיבה למדי אבל לא לא מעל לממוצע המקובל בליגה זו, 1GB (בדגם 500 רק 128MB). חריץ ההרחבה תומך בכרטיסי SDHC עד 8GB.

המכשיר תומך בתוסף TMC חיצוני (לרכישה בנפרד) ולכן השקעה בו היום לא תהפוך אותו למיושן לכשיופעל השירות, בקרוב, גם בישראל. עוד על כך כשנדבר על התוכנה.


ממשק QUE:

סדרת QUE כוללת מספר דגמים של מכשירי ניווט ייעודיים, אליהם ייתכן ויצטרפו בקרוב מוצרים נוספים תחת אותו מותג. ה- QUE, לדגמיו, הוא מכשיר הניווט הייעודי הראשון בישראל שמפיצתו החליטה לצ'אפר אותו בממשק משתמש בלעדי, מזכיר במידה מסויימת את "ממשק הסרט" במערכת הפעלה OSX. השקעה זו, מלבד היותה סימן היכר מייחד למוצרי הניווט בסדרה, הופכת את השימוש במכשיר לידידותי ביותר, ומוסיפה לו תכונות מולטימדיה. את ממשק QUE לא ניתן למצוא במכשירים מתחרים והפיתוח המשותף (עם חברת P.D.A.C) הוא הפתעה מבורכת.

בהדלקת המכשיר, מתקבל מסך תפעול רב-משימתי (מסך ראשי). במרכזו שעון עם תאריך (יכול לשמש כשומר מסך כשלא מנווטים). מתחת לו "סרגל" הפעלת יישומים במגע אצבע.

Que501-14 (25k image)

לחיצה על אחד החיצים משמאל או מימין, מציגה יישומים נוספים.

Que501-15 (25k image)

"גרירת" המסך הראשי (באצבע) לכיוון שמאל מחליפה למסך נתוני דרך. במסך זה ניתן לצפות בנתוני GPS, מיקום יחסי על מפת ישראל, מהירות נסיעה, נקודת ציון מדוייקת (קואורדינטות), גובה מפני הים וכוון נסיעה (מצפן). כל זה מבלי לפתוח כלל את תוכנת הניווט.

Que501-46 (28k image)

גרירת המסך לימין, מחליפה למסך נקודות עניין אישיות (שימו לב, עדיין ללא פתיחת תוכנת הניווט). המסך מציג מידע מיידי על מרחק אוירי מנקודת מוצא GPS לנקודת יעד קבועה. בחירה ביעד קבוע (מוגדר מראש וניתן להחלפה) והמשך בלחיצה על צלמית iGO תחולל פתיחה של תוכנת הניווט ויצירת מסלול ניווט לנקודת היעד. לחיצה ארוכה על כל אחת מצלמיות נקודות העניין מעלה מקלדת לשינוי טקסט. החלפת נקודות קבועות אפשרית באותה השיטה.

Que501-47 (27k image)

לצורך הבדיקה בחרנו לנווט למגדלי עזריאלי, ממשרדי המערכת ברמת-השרון. לחיצה על צלמית נקודת העניין, לחיצה נוספת על צלמית iGO מתחת, יצאנו לדרך.

Que501-48 (40k image)

Que501-49 (40k image)

וזה עוד כלום, כי מתחת ממתין לנו סרגל ("סרט") היישומים שהופך את ה- QUE למכונת מולטימדיה וחושף למשתמש (רק אם מעוניינים בכך, כמובן..) כמה מיכולות מערכת הפעלה WinCE, בד"כ חסומות אצל המתחרים "כאילו" מטעמי התחשבות במשתמש ה"מפגר" עאל'ק.. וזו חכמת הסרגל. באמצעות ממשק נוח וידידותי מאוד, מכשיר ניווט ייעודי (במקור) חוזר להיות מחשב WinCE בעל יכולות, כל זה מבלי לבלבל את המשתמש ירא המחשב. ולו בשל כך ה- QUE התחבב עלי מהרגע הראשון..

נכון, אפשר לגשת מתוך המסך הראשי של הממשק היישר לתוכנת iGO. לחיצה על הצלמית במרכז הסרגל ואנחנו שם.

Que501-34 (44k image)

אבל ובאותה השיטה, ניתן להפוך את ה- QUE לנגן מוזיקה, תומך בקבצי MP3 ו- WAV,

Que501-16 (24k image)

לאלבום תמונות דיגיטלי,

Que501-22 (33k image)

Que501-23 (27k image)

לנגן וידאו, תומך בקבצי WMV,

Que501-24 (32k image)

Que501-25 (16k image)

לקורא מסמכי TXT,

Que501-29 (41k image)

ול תיקית משחקים, שלושה מצורפים חינם לחבילה ונוספים צפויים להתווסף עם הזמן.

Que501-30 (26k image)

Que501-31 (22k image)

Que501-32 (28k image)

Que501-33 (23k image)

מעניינת גם האינטגרציה מראש עם תוכנת ניווט שטח Landguide. (רכישה בנפרד למעוניינים).

Que501-26 (26k image)

מאותו סרגל ניתן לנהל בקלות את הגדרות החומרה (מכשיר), בלא חשש לעשות זאת דרך תוכנת הניווט עצמה.

Que501-17 (28k image)

Que501-18 (19k image)

Que501-19 (19k image)

Que501-20 (15k image)

אהבנו במיוחד את השארת הבחירה בין תקשורת USB ל- Storage לבין תקשורת ActiveSync (למשתמשים מנוסים שימצאו לזה שימושים משלהם). אם יש משהו שמרגיז את כותב שורות אלה, זה כשהייצרן מחליט עבורו מה להסתיר ומה לגלות מתוך יכולות המכשיר. ייצרן ה- QUE לא לוקה בהנשאות מסוג זה ומשאיר לנו את ההחלטה. ממשק ה- QUE מחפה על ה"העזה" באמצעות מסך ידידותי. רוצה לומר "השתמשת או לא, זה לרשותך"...:-)

Que501-28 (15k image)

לפחות לגבי דידי, ממשק ה- QUE, מעוברת מלא, הוא צעד ענק בכיוון נכון. זה אומר גם לא מעט על נכונות ההשקעה של המפיץ ח.י. אלקטרוניקה לעמוד מאחורי המותג ומוצריו, ולא "לזרוק" לנו עוד איזה GPS מתוך הערמה.


ניווט ו- GPS:

ב- QUE 501 מקנן מעבד בעל ליבה כפולה של Centrality עם מנוע GPS מעודכן מסוג ATLAS III. המעבד המרכזי רץ במהירות 396 מה"ץ (יש ייצרנים שמדוחים על זה כ- 400). ליבת ה- GPS תומכת SiRF .

ה- GPS ב- 501 מהיר יחסית. הרכשת FIX ראשון ממצב אריזה, התבצעה תוך כדקה ומשהו. לאחר מכן FIX לוקאלי (חם) נרכש תוך כ- 10 שניות, כשתמונת ה- Ephemeris נשמרת ב- Flash בדומה לשיטת InstantSiRF.

המקלט מצא (במצב חם) 6 לווינים בתוך המשרד שלנו (עם חלון גדול הפונה לכיוון מערב). מעיד על מיקום נכון של האנטנה בגוף המכשיר וגם על "אי קמצנות" בגודל ה- Patch. מי שכל גיבוב המילים הללו לא עושה לו כלום, הפירוש העממי הוא שהמכשיר מצוייד במקלט GPS מעולה ומעל לממוצע המצוי.

Que501-36 (31k image)


תוכנת ניווט:

QUE 501 מצוייד בגרסה עדכנית ומלאה של iGO8 3D. תוכנת הניווט היחידה (בינתיים..) בישראל שמציגה מפות בתלת-מימד אמיתי וכוללת מחשב דרך מפורט שלא נראה עד כה אצל אף מתחרה.

Que501-44 (25k image)

ה"חבילה" מגיעה עם מפות כל העולם, ובכן לפחות מה שמקובל (מבחינתנו) ככזה. כלומר 23 מדינות באירופה, צפון אמריקה (קנדה וארה"ב) וישראל.

מפות ה"עולם" הן של Tele Atlas ובגרסת 07.2008, שהיא למיטב ידיעתי האחרונה שיצאה עד כה אצל NavNGO. מפת ישראל היא של חברת מפה, והיא בגרסת 10.2008. גם היא עדכנית ככל שיש בינתיים.

Que501-45 (33k image)

צירוף המפות מבטיח שלא יחסר לי איזשהו מסלול בצפי הטיסות הקרוב. טוב לרוב הטיילים וגם לאיש העסקים הממוצע. אתם יודעים מה, גם נהג המונית הישראלי נוסע לטיול עם המשפחה, אז גם הוא כלול כאן בחשבון.

גרסת ה- iGO8 כוללת את ממשק OASIS שפותח ע"י NaVNGO ומצורף לגרסאות תוכנה נבחרות. יש שתוספי התוכנה "מכפילים" את מה שמציע ממשק QUE (למשל נגני המולטימדיה), אבל אלטרנטיבות הן תמיד דבר טוב. מה גם שזה מצורף בחינם. מה ש- OASIS תורמת בכל זאת, ולא ניתן למצוא בממשק QUE, זה מחשבון מפורט ונוח למדי.

Que501-38 (31k image)

ממיר מידות ורשימת איזורי חיוג בחו"ל, חיוני לטיולים,

Que501-40 (20k image)

וגם סייר קבצים, לא משהו מפורט כפי שהייתי רוצה, אבל בהחלט מתאים למשתמש הממוצע שרוצה להתמצא בתכולת זכרון המכשיר שלו.

Que501-39 (25k image)

כבר ציינתי בתחילת הסקירה שתוכנת iGO8 3D בגרסתה המלאה, כמו גם מכלול של מפות ישראל, אירופה וארה"ב הם MUST במכשיר שייעדתי להחליף את קודמו. מצאי ה- QUE 501 עמד במלא הקריטריונים.

אי אפשר לסכם את פרק תוכנת הניווט מבלי להזכיר את נושא ה- TMC (למי ששכח, ר"ת ל: Traffic Messages Channel) ובעברית, תמיכה בערוץ דיווחי תנועה ואינטגרציה של זה לתוכנת הניווט.

אז נכון שהנושא הוכרז ע"י בקול גדול ונדם בלחישה, אבל גם QUE 501 וגם iGO8 3D ערוכות ליום בו יסגרו ההסכמים, יסוכמו הרגולציות ועם ישראל יוכל גם הוא להנות מהשירות, כאחד העמים...

QUE 501 מאפשר הוספת מקלט TMC חיצוני. תוכנת iGO8 כבר כוללת מזמן אינטגרציה ל- TMC (שיטות שונות) המאפשרת מיסלול ייזום ו/או אוטומטי, שלוקח בחשבון את דיווחי ה- TMC. היות והשירות אינו זמין עדיין ל- iGO נסתפק בהוכחת יכולת.

Que501-42 (29k image)

Que501-43 (19k image)


מקורות ב- GPS&More אמרו לכתבנו שהסכמים רלוונטיים נעשים וכשיופעל השירות במפרס ארצי, גם משתמשי iGO יוכלו להנות ממנו במכשירים (חומרה) תומכים.


סיכום:

QUE 501 הוא אחד ממכשירי הניווט הייעודיים המושקעים והאיכותיים שבנמצא בשוק המקומי. אם עד היום חשבתי שמסך 4.3 אינץ' זה שיא הגודל הסביר למכשיר ניווט נישא, בא לו מסך 5.0 אינץ' החדש וריסט לי את הראש בעניין. אולי הבדל של סנטימטר לא נחשב בתחומים אחרים. במסכי ניווט זה עושה את ההבדל בגדול.

במחיר של 1,449.00 ש"ח (כולל מע"מ), מחיר מומלץ לצרכן (בטח שיהיו חנויות שיתנו על זה הנחה מכוח התחרות), קצת קשה לצפות ליותר.

שוב, אני אוהב את הגישה המוקפדת של ח.י. אלקטרוניקה. הנה עוד דוגמא. אם עד היום ההבטחה לשדרוג מפות אחד, חינמי, במהלך השנה הראשונה מהרכישה היה משהו שרק מדברים עליו, באה מפיצת QUE ומתחייבת לכך בכתב, באמצעות שובר שדרוג המצורף לחבילה.

Que501-50 (22k image)

במשפט אחד: חומרה טובה, תוכנה טובה, מפות עדכניות, אחלה מחיר.



מאת: סער אביגור
צילומים: איריס אביגור ל א.ס.י.פ/ערוץ 3
השאלת מכשיר לסקירה: ח.י.אלקטרוניקה


====Saar Avigour=====copyright 05.03.09 a.s.i.p/channel 3===