יום רביעי, 29 באוקטובר 2008

בלוג חדש בארה"ב: Device Diary




"דבר חדש" נפל בקהילת מומחי ה- Mobile Life Style העולמית, כשחברי Chris Leckness, בעצמו MSMVP Mobile Devices ובשעותיו הפנויות עורך ראשי של אתר Mobilitysyte.com, חשב לכנס כמה משוגעים לדבר תחת בלוג בו יוכלו לתאר את חוויות היומיום שלהם עם מכשיריהם העדכניים.

מי שיבקר שם (הקלק/י כאן) ימצא כמה שמות מהיותר מוכרים, בכלל זה של אליו דיאמנט מ- PocketPCFreak, שותפי לתואר MVP בישראל ויקבל, אם ירצה, תמונת חתך למכשירים בהם משתמשים "מובילי הדעה" כשהם כותבים בנעלי הבית שלהם.

הבלוג בשפה האנגלית ומה שאין שם זה מפרטי עומק וגם לא TalkBack. החלטה נבונה של Chris שלדבריו, רצה להבטיח בכך שכל אחד מהכותבים יוכל להתבטא שם בחופשיות ובלי כניסה לוויכוחים. רעיון לא רע, אבל דווקא הייתי רוצה לשמוע ולהתווכח עם חברי למקצוע, מאחורי כל אחד מהם, לפחות אותה כמות של שנים ונסיון מקצועי שיש מאחורי, אז מה כבר יכול היה להיות רע בקצת "כניסה זה בזה" להנאת הקוראים.. טוב, קוראים לזה הבדלי תרבויות.

למה כדאי להכנס ל- Device Diary, ולו כדי לקרוא כמה אמיתות מתומצתות בשם אומרן. הכתיבה בבלוג מוגבלת לנושאים בתואר MSMVP ולחברי קבוצת MOBIUS, קבוצת עיתונאים ומובילי דעה, חלקם שונאי MS בהגדרה, שמיקרוסופט מכנסת מדי שנה ומנסה לשכנע אותם ש- WM זה הדבר הכי טוב שקרה לכדור הארץ מאז המצאת הגלגל...

כתב: סער אביגור
צילום: איריס אביגור ל- א.ס.י.פ/ערוץ 3
===============

יום ראשון, 19 באוקטובר 2008

Mitac Mio-Navman Spirit: כך הולכים להראות הדברים

NavManLogoo (10k image)

NavManS100b-1 (28k image)

Mitac Mio-Navman חשפה השבוע את ממשק הניווט הרשמי-חדש של הקבוצה, תחת השם Spirit. לא רק חשפה, גם השיקה. באנגליה תחילה, מגרש הבית המסורתי של NavMan, על מכשיר ניווט ראשון (S100). משהסוד השמור נחשף, כבר ברור ש- Spirit תגלוש, לאט ובבטחון, לייתר מערכות הניווט שמנפקת קבוצת Mitac. עוד על Spirit בסרטון המצורף, מדובב ע"י צ'ארלי סמית, מנהל הפרוייקטים ב- NavMan, בית התוכנה הרשמי של Mio.



Spirit שמזכירה את MioMap 2008 "מעגלת" את "פינותיה" של זו. תוצאה של מחקר ופיתוח של שנתיים בשיתוף והנחייה של IDEO, מבתי העיצוב התעשייתי המובילים בעולם.

"מיו הולכת להביא את עולם הניווט לשיא של אינטואיטיביות וידידותיות בממשק למשתמש. Spirit תהיה שובר שוויון עולמי, חד-משמעי, בכל הקשור לקלות בשימוש", אומר Bill Ho , נשיא קבוצת Mitac.

Spirit מביאה עמה ממשק Touch מלא עם גלילה (תחת השם Glide Touch), הפחתה למינימום של מספר ההקלקות, כפתור Home (בדומה לטלפון סלולרי), מחזיר מכל מקום בתוכנה לתפריט ראשי, סביבה גראפית חדשה ומפושטת (תחת השם ClearView) בין הייתר שמציגה קוד צבעים נעים לעין, ברור וקל לצפייה בכל תנאי תאורה, כמובן גם את "סימן ההכר" החדש של Mio-Navman, ניווט תמונות NavPix. דגש מיוחד הושם על הצגת מצב-אמת בפניה באמצעות מימיקת שילוט. כבר ראינו את זה השנה אצל Navigon ונדלקנו (לראות לקראת סוף הסרטון). עם זה, אי אפשר לטעות.

פרשנות: אפשר לראות ש- Mio, בהנחיית IDEO, לא מאמינה ב- 3D. במקום, וכדברי Bill Ho, "הדגש יושם על ערכי ליבה בניווט אישי. דיוק, מהירות תגובה והתאמה למירב קהלי יעד". Mio למדה מטובות ומובילות. דסטינטור, Navigon ו- IGo אותם החליפה מדי שנה, זו אחר זו. יש להניח שמשאביו של הקונצרן, חובק עולם ותעשיות, אינם מגבילים אותו. מכאן שמה שאנחנו עתידים לראות במוצרי החברה זה את ה"אני מאמין" האמיתי שלה, משהחליטה לצעוד בדרך עצמאית.

מאת: סער אביגור
מקור: Mitac PR
צילום וסרטון: Mio-Navman PR

========================

אז איפה Windows Mobile 7 ?!?!



עם הודעת מיקרוסופט על דחיית ההשקה של מערכת הפעלה WM7 לשנת 2010, אולי..

לא נעים... לא נעים..., אבל יש עובדות.

עובדה עבורי זה ה- E71 של נוקיה.. לאחרים זה IPhone ו- G1.. (ברמה אחרת, SS60V3.X, ו-OSX ו- Android). מישהו ישן כאן חזק בשמירה... לא נמנם, לא ניקר, ישן עמוק וגם נחר ועצבן ת'חברה..

מתעוררת השאלה האם זה מתוך חשיבה (מוטעית אמנם, אבל לפחות שמעידה שלמישהו יש ראש..), או שזו סתם שינה אחרי ליל הוללות, עם קשיי קימה בבוקר, לעבודה.. את המצב השני אני עוד יכול להבין, אחרי שחולף ה- HO אפשר להתקלח במיים קרים, להדק כמות כפולה של קפה במקינטה,כדור אספירין, ודאוואי...לתת גז כפול ועדיין להשיג את כולם.. אצלי זה עובד תמיד.. אף אחד עוד לא הגיע להתלונן..

מה שמדאיג אותי, יותר, זה המצב הראשון. כי אם ה"מישהו" הזה הזניח בכוונה את WM לטובת "דברים" אחרים (ולא עלינו, גם ה"דברים" האחרים לא הצליחו לו מי יודע מה...), היה מאוד כדאי שה"מישהו" הזה יתפוש את עצמו בידיים לפני הסחף והשפל. ושיהיה ברור, אלו כבר בעיצומם.

כתב: סער

(גילוי נאות: הכותב הוא MVP Mobile Devices של מיקרוסופט זו השנה החמישית, ו"מושקע" ב"מערכת" כבר מעל ל- 13 שנה... )

====================

יום שלישי, 14 באוקטובר 2008

סקירה: HTC Touch PRO - דיימונד ב- Extreme

HTC-NewpanLogooo (5k image)

TP_Hands (31k image)

חבר טוב שלי, גם הוא שם עינו בספורט מוטורי, הגדיר את ה- Touch Pro החדש שלו "דיימונד עם נייטרו". ואני אומר, שלא כמו אותו שיפור המצמיח למנוע כנפיים קצרות, ה- Touch Pro שלי, רץ כבר כמה שבועות, מאז הסתפח ליחידה שלי, לפחות כמו הארנב של אנרג'ייזר. מהר, חזק ובלי להראות סימני עייפות (שבד"כ מתאפיינים בצורך לאיפוס יזום). כן. נכון. לא, נייט, נאדה Soft Reset. ובאמת לא איכפת לי שלצורך כך HTC הלכו כאן על מקסימום מרווחים ושיחקו בנתונים על בטוח. כך גם מפיצת מותג HTC בישראל, ניופאן טלקום, שנערכה להפיץ את ה- Touch Pro במשך זמן קצר יחסית, כולל הזמנת תמיכה עברית חדשה, כשהסתבר שזו של הדיימונד אינה מתאמה לאח הצעיר שלו.


קלישאה שחוקה, אבל Touch Pro הוא Diamond על סטרואידים. לוקח את הקונספט ל- Extreme ודוחף את פלטפורמת Pocket PC, למעשה Phone Edition (בעברית "תקשורתן"), לחוד של קצה גבול היכולת. גם של המוצר וגם של הג'אנר. עם מעבד זריז של QualComm במהירות 528 מה"ץ (יותר מזה לא ממש רלוונטי לגרסה זו של מה"פ), עם זיכרון הרצה בשפע ללא תקדים (288MB), עם מסך VGA חד ובהיר (גם בתאורת חוץ) מסתייע במעבד-עזר גראפי (הפעם דומה שגם בדרייברים הרלוונטיים), סלולר עולמי (Quad Band) ב- GSM עם דור 3.5 בדאטה, אינטרנט אלחוטי, תקשורת BT לאביזרי קצה ולדאטה, יציאת וידאו לטלויזיה (מצגות מהכיס..), חריץ הרחבה לכרטיסי HDSC וגם חצי מגה זכרון Flash משלו. על כל אלה מקלט GPS מובנה עם AGPS, רדיו FM, חיישן Accelerator וגם דפדפן Opera ונגן You Tube. שכחתי משהו ? אהה כן.. מקלדת נשלפת עם מנגנון קפיצי ו- 5 שורות מקשים, בכלל זה שורה נפרדת למספרים. וזה רק בגדול.

בלי קשר לדיסציפלינות אחרות, בכל הקשור לפלטפורמות עבור מעטפת הפעלה Windows Mobile 6.X, ה- Touch Pro הוא התגשמות עכשווית של כל הפנטזיות שפיתחנו מאז השקת ה- PocketPC הראשון. אם נרצה, סיכום לכ- 10 שנים של פיתוח בהם ניסינו להכניס לנו את ה- PC השולחני לכיס הקטן.

בשל, בוגר וגם.... לגמרי לא זול, Touch Pro נוחת על המדפים שלנו ב- 16 לאוקטובר, עם תג מחיר (סופי ?) של 4,199.00 ש"ח (כולל מע"מ) ועם תמיכה עברית ייעודית (פיתוח של חברת PDAC)), מקלדת פיזית מוטבעת עברית, ומקלדת Touch וירטואלית. פועלת אנכית ואופקית.

עם כל אלה, Touch Pro אינו מאיים לגבור על ה- Diamond במסלול הדוגמנות. לא עם משקל של 165 גר' ועובי של 18 מ"מ. בכל תבחין אחר, Touch Pro מנצח בגדול, את ה- Diamond וגם את ה- Omnia ולפחות טכנית, גם את ה- Xperia ה"וירטואלית לנצח". פשוט, חלק ובלי לקחת שבויים.

שלושה שבועות של שרות משותף בקו, אני וה- Touch Pro בקשר אינטימי עם עתיד. הסיכוי הכי קרוב להביא את קיצו המוקדם של רומן צדדי שלי עם סמארטפון מעולם לגמרי אחר. רומנים מהצד יפים לשעתם. בסוף הרוב חוזרים הביתה...

===================

חשבתי לדמות את ה- Touch Pro שלי לג'יפ Hummer. גדול, מוחצן, שרירי ולגמרי אדיש למגבלות. לרוב הדימוי תואם ובכל זאת "טי-פי", בקנה מידה, חסר את הגודל המפלצתי של הג'יפ המדובר. עם כ- 35 גר' פחות וקטן מידות מקודמו בשרשרת המזון, TyTN II, ה- TP מצליח לשמור על קומפקטיות יחסית (לתקשורתן רב-כל עם מקלדת נשלפת). ממשיך את קו העיצוב של אחיו הבכור (Diamond), למשפחת Touch, המכשיר שומר על מינמליזם בכפתורים, לחיצים ונורות חיווי. בשחור מאט מונע החלקה, עם מסך לגמרי שטוח, TP הוא שוורצנגר, אבל כזה שירגיש טוב בתוך פורשה קטנה.

את המינימליזם הזה ראינו כבר בדיימונד, רק שה- TP (כבר אמרנו שהוא חווייה מתקנת לבעלי דיימונד ?) טיפה יותר מעוגל בקצוות ולשמחת רבים, זונח את ברק הפלסטיקה אוספת הלכלוך של קודמו לטובת ציפוי גומי (הפעם קשיח ונכון, שלא כמו ב- Touch ובקייזר). יעיל נגד החלקה וגם דוחה טביעות.

החזית שטוחה לגמרי ואחידה. רובה מאוכלסת על-ידי מסך TFT בגודל 2.8 (אלכסון) וברזולוציית VGA (כלומר 640x480 פיקסלים). לא להאמין לטוענים שזהו מסך Transflective. אין להם מושג, כי הוא לא. אבל תאורת ה- LED שלו בהחלט יותר מנוחה לצפייה בתנאי חוץ ותאורת יום (לא ישירה). לניווט רכוב, המסך הזה פשוט מעולה. אף שלא מדדתי בכלים, דומה שהתאורה חזקה מבדיימונד (כשלעצמו לא ילד בעניין..).

TP_Portrait (23k image)

מעל למסך, עדשת מצלמה קדמית (שיחות וידאו ו/או צילום עצמי) ברזולוציית VGA ורמקול/אוזנית לשיחות טלפון. מתחת למסך, אותו פאנל בקרה ותפעול המוכר מהדיימונד. 4 לחיצי מיקרו (Back, Home קבלת/סיום שיחה) ולחיץ רב-כיווני (JoyStick) המגיב ל-4 כיווני רוח, ללחיצה (בחירה) ולסיבוב (חוגה), בהתאם ליישום. במאמר מוסגר, הפאנל הזה, בניגוד למסך עצמו, תומך ב- Multi Touch אף שכרגע אין יישומי WM העושים בכך שימוש.

TP_SS_10 (4k image)

TP_fourbuttons (19k image)

דופן שמאל חושפת מסגרת (שלדה) מאלומיניום, בה מורכבים לחיצי השליטה בעוצמת הקול (טלפון ורמקול מכשיר). האלומיניום עבר אנודיזציה (ולא צבע), אבל זהירות. כבר ראיתי דיימונדים, שותפים למסגרת/שלדה, עם שריטות מכוערות. טוב, איך אומרים... "גם צרפתיה יכולה לתת רק את המקסימום". מתחת למסגרת, המקלדת הנשלפת עליה נרחיב בהמשך.

TP_Left (11k image)

דופן ימין נקיה לגמרי, למעט "ידית" שליפה לחרט. אפרופו חרט, כמו בדיימונד גם ל- TP יש אחד כזה, מגנטי, ה"מדליק" את המכשיר אוטומטית עם שליפה ממסילתו. החרט ממתכת (מגנטי, אמרנו..) באורך "שלשת-רבעי". נוח דיו לתפקידו העיקרי בייעוד, ביצוע Soft Reset אם וכאשר מתבקש.

TP_Right (10k image)

מלמעלה, לחיץ הפעלה (מפסק מרכזי). לחיץ מיקרו, אבל שיפור משמעותי לזה שבדיימונד. בלחיץ ה- TP ניתן לחוש במרווח הלחיצה ולא לתהות אם לחצנו בכלל.

TP_top (9k image)

בתחתית מתגלה שקע תקשורת מסוג Extended mini USB, לסנכרון, לטעינה, לכנ/יצ' של אזניות/מיקרופון וגם חדש וייחודי: יציאת קול ותמונה לכבל וידאו. אביזר-קצה חדש של HTC נושא מק"ט: AC T110 . לצידו (ימין) חריר איפוס (SR) חיצוני. עוד שיפור מול הדיימונד, מתאפשר משום תוספת העובי.

TP_Bottom (8k image)

הגב מעוצב במבנה פאתי (משפחת יהלום), בעיבוד המדמה גומי ומסייע כנגד החלקה מהיד. בחלק העליון פתח לעדשת המצלמה העיקרית, רזולוצייה 3.2 מגה-פיקסל עם מיקוד אוטומטי. עוד שיפורים מתגלים בגב. לפי בקשת משתמשים, HTC הסירה את מגן העדשה (שנטה להתלכלך) מכיסוי בית הסוללה והעבירה אותו למכלול העדשה מתחת לכיסוי. כמו-כן, נוסף מבזק LED. לא להתרגש ממנו, ובכל זאת, יעיל לצילומי תקריב מזדמנים וגם, כבר היה מי שפיתח סביבו יישום פנס. אם לבחור בין כן או לא, ברור שעדיף להכליל מבזק מובנה. הוכלל.

TP_BackCam (16k image)


לא אהבתי את ההחלטה (הלגמרי לא לעניין) להסתיר את חריץ הרחבת הזיכרון (תומך כרטיסים מסוג micro SD בתקן HCSD) מתחת לכיסוי בית הסוללה. למה למען השם. אפשרתם להרחיב עם כרטיסי זכרון, אז למה להפוך את זה למסע של פירוק/הרכבה. למה להמציא מחדש את הגלגל.

TP_mSD-Slot (28k image)


עוד מתחת לכיסוי בית הסוללה נמצא גם הרמקול של המכשיר. זה אומר שאמנם יש לנו רמקול נפרד וגדול, אבל ככל רמקול אחורי הוא "מדבר" לכיוון ההפוך.. מבחינת איכות קול, שום דבר ראוי לציון. למה Nokia מסוגלת לשלב בטלפונים זולים וקטנים פי כמה, רמקול/ים קטנ/ים ואיכותי/ים ? לא נראה לי שזה מעבר לסף היכולות של HTC...

TP_Speaker (29k image)

באותו צילום (דלעיל) ניתן לראות יפה גם את עדשת המצלמה העיקרית. בעצם את מגן העדשה שהגר מכיסוי בית הסוללה למתחתיו. כמו-כן ניתן לראות גם את בית ה- SIM ובית הסוללה.

יכך זה נראה כשהכל "במקום" ולפני החזרת כיסוי בית הסוללה.

TP_SIM (22k image)


הגשה ותכולה:

"הבגד עושה את האדם, ואריזה את המוצר". מי שמסכים לדברים, ימצא את ה- TP באריזה מקורית, גם היא בצורת יהלום שחור. לא חדש לבעלי דיימונד, אבל שווה כמה מילים למען אלו העולים היישר לליגת הרף.

TP_OutBox (16k image)

אריזת הקרטון (ממוחזר ?), חושפת אריזת פלסטיק שחור ומבריק המדמה אריזת תכשיטים. רוצים להכנס לזה עוד טיפה, ובכן פלסטיק לגמרי לא זול (כמו שנותנים המתחרים) ובכלל גם לא כלל האריזה. איפשהו זה מתווסף למחיר, אבל ממילא TP לא נועד למאותגרי ארנק.

TP_InrBox (13k image)

הסרת מכסה האריזה הפנימית, כשלעצמו מאחסן דיסקים עם הוראות למשתמש ותוכנות עזר שוות (Sprite Backup ו- SPB GPRS Monitor) מציגה לראוה את המכשיר - וכדי שיהיה ברור מייד שזה לא דיימונד - עם מקלדת פיזית פתוחה..

TP_OpenBox (15k image).

TP_Heb_5 (16k image)

המכשיר בחוץ ועוד מכסה מורם, חושף מתחת את אביזרי הקצה המסופקים עם TP. מה היה לנו:

- כבל סנכרון USB ל- Extended mini USB
- סוללה - 1,350 מא"ש
- מטען אוניברסלי למתח קיר (בינלאומי), כולל תקע מתאם בהתאם לאיזור התפוצה
- אזניות סטריאו עם מיקרופון ושלט לטלפון
- נרתיק עור (משונה, אם יותר להעיר,אבל שכבר צבר אוהדים)


TP_Inbox-Invent (24k image)

רגע, זה עוד לא נגמר, עוד מכסה ומתחתיו:

TP_SS_5 (23k image)

- כתב אחריות בינלאומית (לשים לב לאותיות הקטנות, גם המונח "בינלאומי" נתון לפרשנות. אם אפילו אצל IBM ו- HP, אז מה כבר..)
- מדריך מהיר לתפעול (מודפס), כבר אמרנו שהמדריך המלא מוצע כמסמך Acrobat על CD
- חוברת קטנה עם תצוגת אביזרי קצה (איפה הכבל לוידאו ??)
- מגן מסך שקוף, בניגוד לדעה הרווחת, אני מוצא אותו די סביר, מאוד שקוף, ובטח שטוב עד לרכישת תחליף מקצועי הולם


TP_ScreenProtect (23k image)

עד כאן עם המכסים.


ראוי להתייחסות, טיפה מורחבת, נרתיק העור המצורף. רבות דובר עליו והוא מתוכנן להגן על המכשיר בנפילה ומשריטות, וגם לנקות את הפנים המבריקות בהכנסה/הוצאה באמצעות בטנת micro-fiber. הרעיון סבאבה. היישום, ובכן אולי באמת שאול מעולם האריזות לתכשיטים, אבל בהחלט איני רואה עצמי מכניס/מוציא מזה את הטלפון הסלולרי העצבני שלי, עם/בסיום עוד שיחת טלפון. הצילומים למטה ימחישו את המדובר..

TP_Heb_9 (17k image)


מקלדות:

נושא בהחלט טעון, ולרבים גם שובר שוויון. ה- TP מצוייד במקלדת נשלפת. המקלדת עצמה, גורם מרכזי לגזרתו הלא דקה של המכשיר, אבדה למצער את יכולתה לאפשר שינוי זוית למסך. זהו בעצם גם החיסרון היחיד שלה. כל השאר רק ייתרונות. מנגנון השליפה והכינוס מצוייד בקפיצים והמקלדת "יוצאת" ו"מתכנסת" בלחיצה קלה, סגנון "חצי אוטמטי".

TP_Landscaper (37k image)

מובן שבארצנו, זוהי מקלדת מוטבעת עברית, בנוסף לאנגלית המקור. אמרתי מוטבעת ולא חרוטה. הוספת האותיות העבריות מתבצעת במכונת הטבעה. הביצוע יפה ונקי, ה"קנס", אותיותינו אינן מאירות בחשכה.

TP_KBoard (19k image)

ראוייה לציון הוספת שורה נפרדת למספרים. למי, שכמוני, נמאס לחפש את הספרות על קלידי האותיות זו ממש חגיגה. זריזים כבר מצאו לזה שימושים מיידיים בדמות חיוג מהיר ומקלדת למכונת חישוב. מעבר לכל, פשוט שורת מספרים נפרדת ונוחה. נכון שזה קיצר מעט את גובה המקשים, אבל בעוד הללו עדיין נותרו לגמרי שמישים, הנה נפתרה כאן בעייה מציקה.

TP לא היה יכול להתגאות בשייכות למשפחת Touch ללא מקלדת וירטואלית ראוייה. הפעם אחראים לפיתוח מקלדת המגע (הנה אמרתי את זה... בסגנון IPhone...) מי שאחראים לפיתוח התמיכה העברית הכוללת למכשיר, חברת PDAC.

שלא כמו בפתרון שהציגה Eyron עבור הדיימונד, כלומר שימוש במערך המקלדות המובנה של HTC על חשבון אחת השפות, PDAC בחרה בפתרון אלגנטי בה במדה, אבל יותר קונוונציונאלי. לצורך העניין נבנתה מקלדת עברית/אנגלית/ספרות/סימנים נפרדת, בנוסח מקלדות "צד ג'" מוכרות. זו קבלה את השם i-Touch ונוספה כיחידה נפרדת (אף ש- PDAC עשו לה אינטגראציה לתוך מערך המקלדות של HTC, מדובר במוצר שלם ונפרד).

TP_Heb_20 (17k image)


מה הרווחנו ומה הפסדנו.

להפסיד, דומה שלא הפסדנו כלום. המקלדת הוירטואלית של PDAC, מוצר ייעודי ל- TP (ואני הייתי אומר שגם עם "קריצה" לדיימונד..) ניראית ומתפקדת ככל מקלדת Touch ואפילו כמו היותר טובות בהן. הקלידים גדולים ככל שמאפשר המסך הקטן, המיפוי מדוייק ולחיצת אצבע מפעילה את המקש הנכון, בעת הקשה מוצגת האות המיועדת בהגדלה ובהתאם לעניין (ולטעות..) ניתן ל"גלוש" בין המקשים לקבלת אות אחרת.

TP_Heb_22 (22k image)

TP_Heb_21 (23k image)

TP_Heb_21a (23k image)

TP_Heb_23 (22k image)

TP_Heb_24 (21k image)

המקלדת הוירטואלית עובדת גם בתצורה אופקית (וזה מה שגרם לי לדבר על הקריצה לדיימונד). למה שה- TP יצטרך מקלדת וירטואלית אופקית כשיש לו אחת כזו, פיזית.

TP_Heb_25 (25k image)

TP_Heb_26 (24k image)

TP_Heb_27 (24k image)

בכל אופן, מי שלא בא לו על המקלדת הפיזית, מכל סיבה שהיא, הנה לו פתרון וירטואלי זמין, ב"אותו הכסף".


תמיכה עברית:

TP_NePanLogo (33k image)

פיתוח ייעודי של PDAC לטובת ה- TP ועבור ניופאן טלקום.

מה זה אומר לנו. שבינתיים ועד להודעה אחרת, העברית הייעודית הזו לא תהיה זמינה, ישירות, למי שרכש TP בחו"ל. לא אומר כלום, היות ו- PDAC ממשיכה להציע את העברית הגנרית שלה למה"פ WM 6.1 וכבר יש מספיק מפתחים חובבים שמציעים לוקאליזציה למקלדות טאץ' "צד ג'". העניין הוא שבעוד התמיכה הייעודית ממפה "מבית" את המקלדת הפיזית (גם אותה ניתן למפות לבד, אף שזה די מהווה מטרד), התמיכה הגנרית לא ממש. בנוסף לכך, התמיכה העברית הייעודית מגיעה צרובה ב- ROM ותתקין עצמה, לגמרי אוטומטית, אחרי איפוס קשיח (HR) ומבלי לבקש רישום מחדש. לא כן המקרה עם עברית גנרית.

TP_Heb_19 (28k image)

מכל מקום, הגרסה הסופית לתמיכה עברית עבור TP, כמו שמותקנת במכשיר שלי, "מעברתת" גם את ממשק ה- TF 3D של HTC, את תפריטי "יישומי הליבה" (הכוונה ליישומים המסופקים במעטפת הפעלה WM 6.1), את הטקסטים שתחת מרבית צלמיות (icons) המעטפת וגם מספקת לוקאליזציה ליישומי "צד ג'", למשל לתוכנות ניווט (בדקנו עם iGO 2008 3D), או למילון אנגלי-עברי (בדקנו עם SlovoED של Paragon).

גרסת התמיכה שבבדיקה דומה שאינה מאטה כלל את מערכת ההפעלה בליבה ואיננה מתנגשת עם יישומים שבדקנו (ברור שלא ניסינו הכל). אם עד היום היו שנמנעו מבחירה בתמיכה של PDAC בגלל המקלדת הלא ממש יפהפיה עמה "גדלנו", גם הבעייה הזו פתורה ..:-)


ביצועים:

עם השקת ה- TP והודעה על HD בחו"ל, נולד וויכוח תחת כותרת "מי מחליף את הדיימונד.." לדעת הכותב, ההשוואה הנכונה היא בין הדיימונד ל- HD ואם כבר, ה- HD ממשיך את הדיימונד, משפר את מה שנלמד מהשקת הראשון, ופונה לאותו קהל יעד. לא כך ה- TP, "ציפור לגמרי אחרת" עם קהל יעד שונה (Proper לעסקים) ו מ ק ל ד ת פיזית.. למי שצריך/מעדיף מקלדת פיזית במארז קומפקטי ה- HD בכלל לא רלוונטי.

מי שבא ל- Touch Pro מ- דיימונד, ימצא מכשיר מהיר יותר, משמעותית, יציב יותר (מפני שלא נגמר לו אף פעם זיכרון ההרצה) ובתמצית, מצריך פחות התעסקויות ותחזוקה.

להלן השוואת ביצועים עקריים בין שני המכשירים, שמוכיחה את האמור. לצורך ההשואה השתמשתי בתוכנת SPB Benchmark, מוצעת לגמרי בחינם לכל הנמנים עם "ממלכת העיתונות", בין אם כמקצוע ובין אם כתחביב (למפתחים כל עותק עולה 495.00 דולר, אז המשתמשים נדרשים כאן לרמה מסויימת של אינטגריטי לפני הורדה בחינם...)...

TP_BenchMark1 (27k image)

TP_BenchMark2 (29k image)

TP_BenchMark3 (28k image)

אם ננסה לפשט את הגראפים, מה שנראה כאן זה ייתרון שבאורך נשימה, כשעיקר ההקלה נובעת מכמות שופעת של זכרון הרצה (288MB ב- TP מול 192MB בדיימונד). אנחנו כבר מספיק גדולים לדעת שהמספרים הללו הם נתוני "ברוטו".. אולם אפילו שכך, בעוד שהדיימונד "חי" לו (איכשהו) עם ייתרה מעשית, שוטפת, של כ- 30MB, כמעט ואין מצב שה- TP יורד מתחת לייתרת זכרון הרצה של 120MB.. תאמינו לי שזה עושה הרבה הבדל. ולו בכך שכבר לא צריך לנטר באדיקות את סרגל הזכרון ולהשתמש בתוכנות ניקוי ואיחוי.

TP_Heb_13 (16k image)

בנוסף יש להניח, במדה רבה של סבירות, שעד ליציאת ה- TP נולדו גרסאות חדשות של דרייברים לגראפיקה. לא בהכרח שהגרו גם לדיימונד. לפחות לא באופן רשמי. עניין של בידול ואולי סתם תאוריית קונספיראציה.

במחלקת "מזון", ה- TP מסתייע בסוללה של 1,350 מא"ש (טיפה יותר הספק מהסוללה המוגברת לדיימונד, לה רק 1,340 מא"ש).

TP_Batt (16k image)

בעבודה יומיומית שגרתית, במהלך תקופת הבדיקה ומדי יום, עברתי יום שימוש מלא של 12 שעות בין טעינות, כשרמת הטעינה בסוללה לא ירדה אל מתחת לסף התנתקות עצמית. נתונים זהים לאלו שמצאתי בבדיקת הסוללה המוגברת לדיימונד (ראה/י סקירה קודמת). יום שימוש שגרתי (שלי) כולל (לפחות) כשעתיים של שיחות טלפון, דוא"ל בדחיפה רצופה וגלישה מזדמנת באינטרנט, בעיקר לצורך חיפוש ב- Google. בחלק מהמקרים השתמשתי ב- TP לצורך ניווט רכוב ואז חיברתי אותו לשקע ההזנה ברכב, מה שבוודאי שינה את מרכיב המשוואה.

המפרט הטכני העיקרי נראה כדלקמן:

TP_Heb_15 (23k image)

TP_Heb_16 (17k image)

שימת לב להופעה מחדש של מרכיב ה- Extended ROM. במקרה זה שוכנת בתוכו התמיכה העברית והקאסטומיזציה של ניופאן טלקום.


בסה"כ, ה- TP על אף הופעתו ה"מאיימת", מתנהג באופן מעודן יותר וקאפריזי פחות מהדיימונד.


ממשק:

מי שמכיר את הדיימונד, ימצא כאן את אותו TF 3D, רק יותר מהיר ופחות נעצר. אני מניח שיש תוהים על פשר ההבדל בין מסכי Today של ה- TP במצב שימוש אנכי ואופקי. אין כאן טעות. בהחלט יש הבדל והנחת העבודה של מנהלי המוצר הייתה שבמצב אופקי, כשהמקלדת הפיזית שלופה, המשתמש יעדיף יותר קיצורים ליישומים מתאפיינים בכתיבה שוטפת.

TP_SS_2 (19k image)

מאידך גיסא, אותה הנחה גורסת שכשאין משתמשים במקלדת הפיזית, לחילופין, במצבי שגרה גנרים, המשתמש יעדיף זמינות לטלפון, יומן, מזג אויר, ומולטימדיה.

TP_SS_1 (19k image)

לתפישת ממשק דומה אנו עדים במוצרים של ייצרניות נוספות, המתחילות לספק מראש יותר ממשק אחד, למצבים ולזמנים שונים, בהתאם לבחירת המשתמש. בסרטון הבא ניתן לקבל מעין סיכום מצולם של מצבי הממשק.



בשוליים, אהבתי את הכללת פונקציית Internet Sharing בתפריט "קופץ" אוטומטית עם חיבור ה- TP ל- PC באמצעות כבל USB. הפונקצייה התקיימה כחלק מתפריטי ההגדרות של המעטפת, ומה שהיא עושה זה להפוך את התקשורתן למודם עבור ה- PC. יותר מכמה פעמים טובות נזקקתי לשירות במקומות בהם לא מצאתי חיבור אחר לרשת. אני שמח שהנבירה בין תפריטים נגמרה ועכשיו אפילו הטירון שבטירונים יכול להשתמש ב- TP שלו כמודם סלולרי (אזהרה: עלויות Roaming בחו"ל יכולות לרושש את החברה שלך בקלות יחסית..).

TP_Heb_29 (16k image)

עוד בשוליים, HTC משלימה את החסרים המסורתיים/מכעיסים של מעטפת הפעלה WM עם מנהל יישומים שמאפשר לסגור אותן מסמן ה- X העליון,

TP_Heb_12 (20k image)

ועם תפריט "התחל" ("Start") רחב ונוח לתפעול/בחירה באצבע.

TP_SS_3 (21k image)

מי שהתייגע מהצורך להתקין על הדיימונד (זכרון אחסון סגור) שלו תוכנת ניווט אישי, שמטבעה מופצת על כרטיסי זכרון, ישתבח בחריץ ההרחבה הסטנדרטי של ה- TP (כבר אמרנו, mSD). במהלך הסקירה התקנתי על ה- TP גרסה עדכנית של iGO 2008 באדיבות GPM. ההתקנה עלתה ללא בעיות על מסך ה- VGA.

TP_IGOmSD (27k image)

ה- GPS המובנה, בטכנולוגיית gpsONE מוכר לנו מהדיימונד. הוא מהיר ומדוייק ואינו נופל מ- GPS בטכנולוגיית SiRF 3. עם התקנה סטנדרטית של iGO 2008, הרכשת FIX ראשון בהחלט, לא לקחה יותר מכ- 30 שניות (תחת שמיים פתוחים). לאחר מכן ההרכשה כמעט מיידית. לצורך כך ולפני הפעלת התוכנה עדכנתי את תמונת ה- Ephemeris באמצעות יישום QGPS המותקן במכשיר.

TP_Heb_28 (17k image)

ה- TP, כמו הדיימונד, כולל חיישן תנועה. HTC צירפו לממשק ה- TP יישום לאיפוס החיישן.

TP_Heb_14 (12k image)

יש בו גם רדיו FM שימושי למדי (כמו גם בדיימונד),

TP_SS_8 (22k image)


הגלשן העיקרי הוא Opera, בגרסה שפותחה בשת"פ עם HTC. זהו אותו גלשן שבדיימונד. למשתמשים עם קבעון.. עדיין ניתן להזניק במקום Opera את Internet Explorer Mobile המוכר, בגרסה שב- TP עם אפשרות חדשה יחסית, להציג אתר ב- Zoom Out וביצוע בחירה/התמקדות לחלקים רצויים. לא להתלהב, זה עדיין לא ה- MIE 6.5 שמדברים עליו כבר כמה זמן (ולא רואים כלום).

TP_Heb_11 (24k image)

באשר ל- Opera, כ- Opera...

TP_SS_6 (42k image)

עוד כמו בדיימונד (ולא אצל המתחרים), יישום ייעודי לצפייה ב- You Tube. היום, יותר מתמיד, You Tube הוא מאגר מידע חשוב. אז לא רק ב- IPhone...

TP_SS_7 (40k image)


סיכום:

ה- Touch Pro של HTC, הוא מעין עבודת סיכום ל- 10 שנות Pocket PC. ככזה, HTC דחסה בו כל אפשרות, תכונה וטכנולוגיה שקיימת בשוק. המכשיר ממוצב היטב כמוצר נישה למשתמשים עסקיים. המחיר שלו בהתאם, בהנחה שזו הוצאה מוכרת..... היום ניתן להשיג LapTop לגמרי לא רע ב- 4,199.00 ש"ח, אבל בטח לא אחד שאפשר להכניס לכיס, וכולל סלולר עולמי.

המכשיר הרבה יותר קטן משחושבים עליו כשמשווים לאחיו הבכור, הדיימונד. בכלל, יותר נכון (כרגע לפחות) להשוות אותו דוקא לטייטן II (קייזר) עם מקלדת נשלפת. אז, פתאום, TP גם יותר קטן, גם מנצח בגדול. יש להניח שאם אחת הסלולריות תאמץ אותו, גורל מחירו בשוק החפשי יהיה דומה לשל הקייזר ושל הדיימונד...

לא נכון יהיה גם להשוות את ה- TP ל- HD העתידי, שבעיני הכותב הוא היורש האמיתי לדיימונד. מי שצריך מחשב כיס, חזק יחסית, עם מקלדת פיזית, לא ימצא כזו ב- HD. מצד שני, אם ה- HD יהיה להצלחה קופתית גורפת, אין זה מן הנמנע ש- HTC יפתיעו אותנו עם HD בעל המסך הענק וגם מקלדת, כשבמקביל יצליחו "לגלח" איזה מילימטר נוסף מתחת לרף הנוכחי של 18 מ"מ..

עצה לניופאן..

תביאו לכאן את כבל הוידאו הייעודי ל- TP. הרבה משתמשים פוטנציאליים יקנו אחד במחיר הגיוני.

TP_VideoCab (19k image)



צילומים: איריס אביגור לא.ס.י.פ/ערוץ 3
מפרטים טכניים: GSM Israel
מאת: סער אביגור (פורסם במקור - 14 אוקטובר 2008, כל הזכויות שמורות)

==============