יום שני, 21 ביולי 2008

סקירה: Noreve St.Tropez עם נרתיק עור מעוצב ל- Diamond

NoreveLogoo (5k image)
Noreve St.Tropez, מצרפת, הולכת ומתברגת בשלישיה המובילה של ייצרני נרתיקים מעוצבים להתקנים ניידים, השיקה בימים אלה נרתיק "חכם" עבור הDiamond של HTC. מעוצב כבר אמרנו, אבל הנרתיק החדש בהחלט זכאי גם להגדרה חכם, בהיותו גם דק, גם מגן, גם אינו מחסיר שום פתח ועם זאת, כשהוא סגור על ה- Diamond, עוטף אותו מכל הצדדים. לא מספיק, אז הנרתיק הזה גם נסגר ונפתח ב"תנועת Shake", ברוח ה- Diamond. מסייעת בכך סגירת מגנט, המשמשת גם ככיסוי לפתח המצלמה.
NoreveDia99 (27k image)
עד שהתחלתי לקבל את הדוגמאות ראשונות של נרתיקים לסקירה, נשאתי את ה- Diamond בנרתיק חגורה ב- 50 ש"ח מהחנות הפינתית. ברור שזה לא יעלה על הדעת וליהלומים מגיע קצת יותר... כדי לעטוף את הדימונד שלנו באופן הולם, Noreve יפרידו אותנו מסך של 39.99 Eu, בתוספת עלות משלוח, מה שכבר חולף מעבר לרף המחייב בתשלום מע"מ ביבוא אישי (אם מקפידים..).
את מבחן האריזה, הנרתיק של Noreve עובר בגדול. כבר נתקלנו באריזה הסופר מושקעת הזו בעת שסקרנו את נרתיק העור, הלא פחות חכם שלהם, ל- Kaiser (לסקירה, לחצ/י כאן). הצלחתה של Noreve לא הקפיצה לה את הפיוסים במחירים, אבל בהחלט העלתה לה את גאות היחידה עם תוספת טקסט האומרת Houte Couture for Mobile Devices, מה שמתרגם לעברית למשהו כמו.."אפנת-עילית להתקנים ניידים". טוב, St.Tropez, לא...
NoreveDia1 (14k image)
NoreveDia2 (22k image)
ה"חבילה" במארז מציעה את הנרתיק ו"קיט" תפש נשיאה לחגורה. ירצו יתקינו, לא ירצו, לא. אני מעדיף לשאת את המכשיר, בתוך הנרתיק, בכיס. מי שחושב אחרת, יש אלטרנטיבה.
NoreveDia3 (19k image)
כשהוא עוטף את ה- Diamond, הנרתיק של Noreve מכפיל את העובי הכללי של ה"חבילה" לכ- 2.2 ס"מ. דיברנו קודם על ה"חכמה" שבעיצוב, ובכן זה המקום להסביר. העובי נוצר משילוב מאוד מעניין של חיזוקים בעור, היכן שצריך, עם עור דק יותר במקומות מוגנים ממילא. עוד יותר מעניין זה שלא ניתן לראות את נקודות החיבור בין שני סוגי העור. נרתיק, כנרתיק, אבל גם הפעם Noreve השקיעה כאן לא מעט שכל בעיצוב המוצר. תלמידי בצלאל יוכלו להנות כאן הנאה כפולה...
NoreveDia993 (17k image)
בצילום: שלוש החיצים מסמנים את שילוב חיזוקי העור
כשהנרתיק סגור, הוא עוטף את ה- Diamond לגמרי:
NoreveDia93 (16k image)
בצילום: כך זה נראה בחזית
NoreveDia94 (16k image)
בצילום: מבט גב
NoreveDia95 (14k image)
בצילום: צד ימין עם פתח להוצאת החרט, לשימת לב - כשהנרתיק סגור, החרט נחסם למקרה נפילה לא רצונית
NoreveDia9 (17k image)
בצילום: צד שמאל עם פתח ללחצני בקרת עוצמה
NoreveDia8 (21k image)
בצילום: מבט מלמעלה. גישה ללחיץ הפעלה ראשי, מכוסה לגמרי עם סגירת הנרתיק
NoreveDia995 (19k image)
בצילום: מבט מתחת. גישה לטעינה/סנכרון/של"ר, מכוסה לגמרי עם סגירת הנרתיק
NoreveDia98 (26k image)
בצילום: פתח עדשת המצלמה העיקרית, מכוסה לגמרי עם סגירת הנרתיק
קצת קשה להסביר את זה במילים, אבל את הנרתיק ניתן לפתוח ולסגור ביד אחת, ע"י תנועת Shake (לא נדרש אימון רב מדי) המפילה ו/או נועלת את הכיסוי באמצעות שני מגנטים מוסתרים היטב.
NoreveDia97 (18k image)
כאמור, למעדיפים נשיאה בחגורה, קיט התפש מאפשר נשיאה אנכית או אופקית, מתכוונת באמצעות ציר משונן ממתכת. את הציר ניתן להרכיב/להסיר בהתאם לרצון ולמצב, עם המברג המצורף. כאן גם המקום לציין (סקירה או לא סקירה..) את התקלה היחידה במוצר. הבורג שמחבר את הציר המשונן היה מעט ארוך מדי. עניין של עשיריות המילימטר, אבל מונע הידוק מושלם. שום דבר שאי אפשר לסדר לבד, אבל בכל זאת..
NoreveDia991 (27k image)
NoreveDia992 (21k image)
סיכום:

לא זול, אבל מתאים למי שאוהב את היהלום שלו מוגן היטב מפני פגעי החיים האכזריים. עיצוב חכם ומראה יוקרתי בעור משובח (ויש הבדל גדול בין עור משובח לעור ג'יפה. תאמינו לי..). אפשר להזמין ישירות באתר הייצרן, בלחיצה כאן. כמו שאנחנו מזכירים בנסיבות כאלה, הזדמנות עסקית ליבואן שמעוניין להכניס את מוצרי Noreve לישראל באופן מסודר.
כמו גם במקרה של נרתיק ה- Kaiser, האנשים של Noreve מוכיחים חשיבה מחוץ לקופסה וזה עושה את ההבדל, אפילו כשמדובר בטופ של נרתיקי העור בשוק העולמי. לחסכנים, קמצנים וסתם מאותגרי תקציב, אפשר גם בלי.
מאת: סער אביגור
צילום: איריס אביגור - א.ס.י.פ/ערוץ 3

יום ראשון, 20 ביולי 2008

סקירה: GPS2GO Leader - תוכנת ניווט "ישר ולעניין", עם כמה טריקים משלה

GPS2GO1 (25k image)
כבר עברה את רף חובת ההוכחה, לדברי משווקיה בישראל - חב' רוגב - אחרי מכירות מקומיות של כמה אלפי עותקים, GPS2GO של חברת Mireo Telematics משיקה בישראל גרסה חדשה, ושמה Leader.

מי שיחפש את Leader באתר של Mireo, יתקשה למצוא אזכור לגרסה חדשה זו. לאחרונה Mireo משתפת את מנוע הניווט שלה עם OEM מובילים, וכך גם במקרה של Leader הנסקרת כאן שהיא פיתוח משותף עבור חברת רוגב הישראלית.
Leader, שיווקה הסדיר בישראל יתחיל בשבוע הבא, היא האנטיטזה לסיבוכיות. עניין של טעם אישי, אבל על אלו הסבורים שתוכנת ניווט צריכה, בראש ובראשונה, לנווט (!!), Leader תתחבב ממבט ראשון. הגראפיקה של התוכנה הכי בסיסית, אבל גם הכי ישירה. אין כאן "ברקים ורעמים", אבל יש מיסלול מהיר מאוד, תפעול ידידותי ומסביר עצמו בלי חוברת, וגם כמה טריקים ייחודיים המזוהים מייד עם Mireo, כאלו שהעלו את החברה הקרואטית על-פני המפה העולמית.

Leader, כצו האופנה האחרון, מציעה פלטפורמה רב-סביבתית, עם גרסאות זמינות ל- PND (מכשירי ניווט ייעודיים עם Windows CE), ל- PDA (כף-יד עם Windows mobile), ל- PC (עם גרסת "חלונות" ותאימות ל- XP ול- Vista) וכן, זמינה גרסה גם ל- Diamond נטול התקן SD. גרסת Symbian בשלבי התאמה אחרונים וכבר הציגו לי אותה עובדת על N95. ככזו, ככל הנראה ואם וכאשר נראה אותה "בחוץ", Leader תהיה תוכנת הניווט "On-Board" הראשונה בישראל לסביבת Symbian. זאת אם נתעלם מ- Sygic IDrive שלא ממש עשתה עליה אמיתית.

מחיר היעד ללקוחות סופיים, כפי שנמסר לנו, יעמוד על 799.00 ש"יח (כולל מע"מ). השירות ינתן ע"י חברת רוגב מחשבים, כשנקודות המכירה הארציות משמשות גם כתחנות איסוף והחזרה.

גרסת Leader שהושאלה לנו לסקירה הגיעה עם מפות ישראל של חברת מפה (ללא שכבות Landmarks ו- Elevation). התוכנה מוצעת גם עם מפות צפ' אמריקה ואירופה של TeleAtlas (עם שכבת LandMarks וללא שכבת Elevation).
פשטות כבר אמרנו, אבל בהחלט במובן החיובי. הרושם הראשון שמשאירה Leader אחרי כמה שעות של הכירות הוא של ידידותיות משכבר הימים. בעצם כבר בדקות הראשונות. אם הכי פשוט זה הכי ישיר, והכי ישיר זה הכי מובן, Leader תמצא לה משתמשים בקהלים רבים ומגוונים שמחפשים תכלית.

התכלית הזו מפגישה כבר ביציאה הראשונה עם שני מאפיינים מוכרים של Mireo שמבדלים את Leader ממתחריה. הכרזת מספר הדרך בפנייות לדרכים בין עירוניות ו- גזירת הפניה כ"צילום" מתוך המפה עצמה, והצגתה בהגדלה (במקום מימיקת הפנייה, כמקובל אצל מרבית המתחרות). שווה הסבר מורחב, והריהו.

דמיינו יציאה מעיר מגוריכם לדרך המלך. עם מתכנני הכבישים החדשים בישראל אפילו נהגים מנוסים חייבים הרחבה דחופה למוח. כידוע הרזולוציה של מערכת לווייני ה- GPS, במצב הטוב, היא כ- 5 מטרים. מה עושים אם התוכנה מורה לצאת ימינה ולפניך 3 יציאות מקבילות לימין שהרווח ביניהן צר מ- 5 מטר. הסיכוי לטעות הוא 66.6%. לא כן עם Leader שמכריזה בפניה את מספר הדרך שיש לבחור, ומבעוד מועד. תאמינו לי, הסיכוי לטעות הוא אפסי, אפילו עם הנוהג הנפוץ לבנות מעקפים לא הגיוניים בעליל שצצים מדי לילה. המעקפים אולי יהיו חדשים,אבל מספר הדרך לא משתנה. סכנת הטעות יורדת לאפס. הדגמה בסרטון הבא:
המחשת "הפנייה הבאה" באמצעות גזירת חלק המפה הרלוונטי הוא, אם נחשוב על זה, הפיתרון הכי פשוט (אמנם לא בהכרח לפיתוח..) והכי ברור להמחשת פנייה. בעוד מרבית המתחרות בוחרות להשתמש בהדמייה סמלית (Mimics), ב- Leader מציגים בצד המסך חלון עם הגדלת הפנייה מהמפה עצמה. פעם, בזמן אחר, במקום אחר ובתוכנה אחרת, חקרנו ומצאנו שקיימות מעל ל- 35 ווריאציות אפשריות לפניה. אגב, אחד הפוטנציאלים העקריים לטעות בהבנת ההוראה. האם כל התוכנות מחזיקות בארכיב שלהן את כל האפשרויות ? וכבר אמרנו. למה להתאמץ כשאפשר אחרת, והרי דוגמא:
GPS2GO999997 (33k image)
עוד דוגמא לחכמה שבפשטות, מנגנון הכנסת כתובות במסך אחד. למה לא ?
GPS2GO9999991 (23k image)
וכן, קיים פילטר חיפוש (הנקרא במחוזותינו גם "מקלדת חכמה"..). מספיק להקליד מספר אותיות, מובן שכמה שיותר שאפשר עדיף, לקבלת רשימה של כתובות בסדר רלוונטיות יורד.
מה עם תיירים שממש, אבל ממש, אין להם זמן וחשק להתעסק עם הקלדות וגם עם רעות-חולות אחרות, למשל "אקסנטים" (Accents) ואותיות מיוחדות (Umlauts) העשויים להקשות על הקלדה נכונה ? לאלו Leader מציעה עוד פונקצייה חכמה בפשטותה.. ניווט לפי תמונות (במקור: אלבום כתובות, בתפריט הראשי). וזה נראה כך:
GPS2GO999991 (20k image)
GPS2GO999992 (23k image)
GPS2GO999993 (24k image)
GPS2GO999994 (23k image)
בעת שקבלנו את גרסת Leader לסיקור, מאגר אלבום התמונות היה די מצומצם, אבל ברוגב טוענים שגרסת המפות הבאה תכלול עיבוי רציני של המאגר. חובת ההוכחה עליהם.

רוצים עוד "טריק" יפה.. קבלנו. הקלקה על חלונית הפניה הבאה, בכל עת, מחוללת הכרזה קולית על נתוני הפניה. למקרה ששכחנו.

ככלי עבודה לניווט נוח מנקודה לנקודה, Leader מגייסת את כל התכונות דלעיל כדי לתת למשתמש תחושת בטחון כמעט מיידית. לתחושה הזו מצטרף גם אלגוריתם מיסלול מהיר. לבדיקה בנינו מסלול שמתחיל בצפון, בקיבוץ דן, ומסתיים בדרום, בעיר אילת. לקחנו עשר מדידות זמן (שעון עצר) כדי לחפש שתיים הכי קרובות ולבצע ממוצע מקורב ביניהן. בשיטה זו כל חישוב המסלול לקח כ- 5 שניות עם מדידת מינימום של פחות מ- 4 שניות. לגמרי לא רע, ואפשר לנסות גם לבד בבית...
כתוכנת ניווט, Leader אינה מחסירה הגדרות ועל אף מראה "דור קודם", מציעה את מלוא הגדרות להן ניתן לצפות מתוכנה עדכנית. סוג תנועה - רכוב, רגלי, מונית (תחבורה ציבורת), סוג מסלול - מהיר, קצר, אפוטימאלי, סוג דרך - מהירה' אגרה, מעבורת, לא סלולה, חסימת קו ירוק.

לכל הפונקציות ניתן להגיע מתפריטי גלילה ברורים, בעלי כתב גדול המופעלים במגע אצבע. לחיצי התפריטים גדולים ואף שזה אסור בתכלית, הנה אמרתי... מאפשרים תפעול נוח וממוקד גם בתנועה.
GPS2GO95 (19k image)
בהתאם לעניין, התפריטים נפתחים בשיטת "תפריטי משנה" (Nested), גם היא נחשבת למעט "פאסה" אצל מתכני ממשקים גראפיים מעודכנים, אבל בינינו - שיטה פשוטה וברורה מאין כמוה. בכל מצב רלוונטי קיים בצד שמאל כפתור [חזרה] (Back) נוח, שמחזיר למסך הקודם, או כפתור [סגור] (מקביל ל- OK ב- PPC), שמחזיר היישר למפה.
GPS2GO99992 (14k image)
אגב, כאן נבחנת רצינותם של מתכנני ממשקים. גם הקפדן בבודקים ימצא קונסיסטנטיות במיקום כפתורי [חזרה] ו- [סגור]. עוד תורם להתרגלות מהירה.

המסך המרכזי, הראשון שנפתח אחרי הפעלה, הוא מסך המפה/ניווט.

המסך נפתח במצב צפיית דו-מימד:
GPS2GO9999992 (37k image)
אם לא תתבצע הפעלה מיידית של אחד מכפתורי הלחיצה (הצפנת מפה, שינוי זוית צפיה ושינוי זום), לחיצי הבקרה שעל המפה "יעלמו" תוך כמה שניות למצב כמעט שקוף, שלא להפריע לצפייה במקסימום מפה. כבר ראינו את זה איפשהו ?... אז מה. רעיונות טובים עומדים לאורך זמן.
GPS2GO9999993 (38k image)
מהמסך הראשי ניתן לנהל את כל התוכנה. גם ניווט (המפה עצמה) וגם הגדרות (כפתור [תפריט]). בנוסף, ניתן להפעיל הקלטת מסלול והכי נחמד, אפשרות להיפוך כיוון המסלול - מנקודה א' לנקודה ב' וחזור לנקודה א'. חוסך כמה דקות טובות כשמדובר בנסיעות "הלוך/חזור" מ/אל אותן נקודות.
GPS2GO9999996 (38k image)
כפתורי שינוי זוית צפיה, שולטים בהעברת המפה מ מבט דו-מימד ל מבט ציפור (מה שנקרא בטעות תלת-מימד).
GPS2GO9999995 (32k image)
תכונות כמו זום אוטומטי עם קרוב לפנייה, ו- מעבר אוטומטי בין בט דו-מימד למבט ציפור, חסרות ב- Leader. כאמור, ניתן לקבל אותן תוצאות אבל רק באופן ידני.

כפתור [מסלול] שולט בכל תפריטי המיסלול למיניהם והוזכרו קודם.
GPS2GO9999997 (38k image)
GPS2GO9999998 (16k image)
כפתור [תפריט] הירוק, פותח בפנינו את התפריטים העקריים ובראשם תפרידי קביעת יעדים וכתובות.
GPS2GO95 (19k image)
GPS2GO96 (18k image)
התוכנה מכילה מנגנון ובסיס נתונים רחב (מאוד) יחסית של נקודות עניין, מקוטלגות בקטגוריות.
GPS2GO3 (22k image)
GPS2GO4 (21k image)
GPS2GO5 (21k image)
GPS2GO6 (22k image)
GPS2GO7 (23k image)
GPS2GO8 (23k image)
GPS2GO9 (21k image)
GPS2GO91 (21k image)
עם אפשרות הגדרה לפי קרוב, או לפי גבולות מפה נצפים,
GPS2GO994 (19k image)
המפה במסך הראשי "רגישה למגע" (מה שנקרא בשפת נווטי השטח "דקירה").
GPS2GO9999999 (31k image)
הדקירה מחוללת סימון מיידי ומעלה תפריט מניפולציה רלוונטי לאותה נקודה.
בחירת מסלול מאפשרת צפייה במלוא אורכו:
Moshe (34k image)
פניה אחר פניה:
Moshe1 (18k image)
סיכום מרחק וזמן:
Moshe2 (17k image)
ונקודות עניין לאורך המסלול (במקרה זה בחרתי במסעדות..):
GPS2GO99999994 (27k image)
כן ניתן לצפות במהירות נסיעה ונתוני טלמטריה שכיחים כמו מצפן, זמני הגעה, מרחק ליעד, ס"כ זמן נסיעה וקטע הפניה הבאה.
GPS2GO98 (23k image)
או לראות את מצב קליטת הלוויינים ונתוני GPS אחרים.
GPS2GO2 (22k image)
סיכום:

היום כבר מוצעות בישראל 3 תוכנות ניווט. כל אחת והזוית האישית שהיא מציעה. שלושתן, בגרסאותיהן האחרנות, נסקרו באתר זה וזה אולי גם הזמן (למי שמתחשק) לרענן את הזיכרון. מכל מקום, הימים בהם הוצעה כאן רק תוכנה אחת עברו, וכנראה גם לא ישובו עוד.

Leader מציעה את מירב אפשרויות ההגדרה ליעדים שבנמצא. לפי כתובת מדוייקת, לפי שם צומת, לפי הצטלבות רחובות, לפי קואורדינטות, לפי מרכז העיר, ולפי מיקוד (האחרון רק בחו"ל). אם עדיין יש עוד איזה פרמרטר שנשכח, גם אני איני זוכר אותו..:-)

כמצויין בתחילת הסקירה, Leader מוצעת ל"מקומיים" עם מפת ישראל של חברת מפה. כרגע ללא Landmarks. למעוניינים זמינות מפות (עם Landmarks) צפ' אמריקה ואירופה, של TeleAtlas.

אהבתי ב- Leader את תחושת הסחבקיות שמקנה התוכנה כבר לאחר רגעי השימוש הראשונים, מה שמקנה ביטחון ביכולותיה, הגם שבסה"כ זו תוכנת ניווט וכזכור "כשמדליקים GPS לא לכבות את המוח"...

להדגשה מיוחדת זכאיות תכונות חכמות כהכרזת מספר דרך בפניה אל/מ דרכים בין-עירוניות וגם הצגת פנייה כנגזרת מצולמת ממפת הניווט.

המחיר, וגם זה פרמטר לא מבוטל, הנמוך מבין המתחרות ובהחלט לא מעיד על שום חולשות או חסרים, אלא על תחרות בריאה.
Leader של GPS2GO/רוגב, מבית Mireo Telematics, שווה את הכסף. כתוכנת ניווט היא ידידותית, מהירה וחכמה. קצת פחות במחלקת הפירוטכניקה, אבל בשום מצב לא על חשבון תכונות ו/או ביצועים.
===========
מאת: סער אביגור
גרפיקה: איריס אביגור - א.ס.י.פ/ערוץ 3

יום חמישי, 17 ביולי 2008

תגלית: האם ה- Diamond מסתיר תמיכה ב- Quad Band ?


מקורת טכניים באתר המפתחים העצמאי XDA-Developers טוענים שגרסאות קושחת (FirmWare) רדיו מסויימות פותחות תמיכת Quad-Band ל- GSM/EDGE ו- Tri-Band לדור 3.5 של ה- Diamond. מקור הדברים במחרוזת "חמה" שרצה כרגע באתר, ושניתן להכנס אליה מהקישור כאן.
פחות חשוב למי שרוב זמנו עובר עליו בארץ ובאירופה, אפילו באסיה. חשוב מאוד לתושבי צפ' אמריקה (שטרם הושק עבורם דגם Diamond "ייעודי"), אך גם בברזיל ומדינות נוספות בהם פועל תדר 850MHz שנגרע מגרסתו האירופית/מזרח תיכונית/אסייתית של המכשיר.

מי שיעקוב בסבלנות אחר ההתפתחויות במחרזת, יגיע להודעה מס' 122 ולטקסט הבא:
After installing Radio v1.00.25.05 ------------and testing with our Rohde & Schwarz CMU200 communication tester and with a shielding box we were able to confirm without a doubt that this particular ROM is 100% quad band and agree with ---------'s post. Test quality was excellent all all bands and could receive calls on all four frequencies. We noticed that it performed properly on auto on all frequencies and additionally forcing it to 850/1900MHz turned off 900/1800MHz and vise versa.

בתרגום חפשי: ... אחרי התקנת (גרסת) רדיו v1.00.25.05 ----- ואחרי בדיקה עם צב"ד תקשורת CMU200 של Rodhe & Schwarz בתיבת מיסוך, אנחנו יכולים לאשר ללא ספק שהרום הנבדק תומך ב- 100% ב- Quad band ומסכימים עם האמור בהודעה של ----------. איכות הבדיקה הייתה מעולה בכל קשת הערוצים והצלחנו לקבל שיחות בכל 4 התדרים. הבחנו ש(המכשיר) תיפקד כהלכה במצב אוטומטי בכל התדרים וכן שבבחירה יזומה של תדרי 850/1900MHz תדרי 900/1800MHz התחלפו ולהיפך"...

בהנחה שכל זה נכון, ואכן זה מאושר גם ע"י משתמשים נוספים במחרוזת, נשאלת השאלה מדוע HTC טרחה להסתיר תכונה שמעצם היותה מעלה את ערכו (ומחירו) של ה- Diamond. וכן מי מרוויח מזה שצריכים לפתוח שני קווי מוצר מקבילים לחומרה זהה, באיזורי הפצה שונים. האם תאוריות הקונספירציה ישובו להתעורר ?

מעניין מאוד. לו אנו HTC, היינו יוצאים בהכרזה רשמית על שדרוג המכשיר בתוכנה ל- QB. כבר היו דברים מעולם כשהחברה "פתחה" את ה- GPS ב- Trinity. גם אז היו אלה החברה' מ- XDA-DEV שנתנו את הדחיפה האחרונה..
מאת: סער אביגור
צילום רפרודוקציה: א.ס.י.פ/ערוץ 3